Hirdetés

Elképesztő dinoszaurusz-leletre bukkantak Kanadában



|

A közel háromméteres maradványt egy olajtársaság nehézgép-kezelője fordította ki egy domboldalból.

Hirdetés

Nem mindennapi dinoszaurusz-maradványt találtak a Kanadai Alberta-tartomány északnyugati részében. A közel háromméteres leletre a Tourmaline Oil Corp. olajtársaság egyik munkatársa bukkant rá; a maradványok a tudósok szerint egy késő krétakori kacsacsőrű dinoszaurusz csontvázához tartozhatnak.

A nehézgép-kezelő azonnal értesítette a Grand Prairie-i Philip J. Currie dinoszaurusz-múzeumot; a leletet az intézet munkatársai ásták ki.

Hirdetés

A két-három méter hosszú csigolyasor valószínűleg egy növényevő hadrosaurus farkcsontja lehetett. A kifejlett hadrosaurusok akár a 10-15 méteres hosszúságot is elérhették. A kutatók szerint még számos hasonló maradvány rejtőzhet a domboldalban.

Brian Brake, a múzeum igazgatója az io9-nek nyilatkozva kijelentette, a most felfedezett maradvány „hosszú ideje a legjelentősebb hasonló lelet, amit a világnak ebben a részében találtak.”

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.