Hirdetés

Három dimenzióban a Barátok közt



|

A három dimenziós tévék korszaka már csak karnyújtásnyira van tőlünk!

Hirdetés

Komoly áttörésről beszél a Gizmodo nevű oldal a holografikus megjelenítés terén. Az Arizonai Egyetem kutatói ugyanis képesek voltak térbeli, mozgatható képek megjelenítésére, amit akár másodpercenként törölni és frissíteni tudtak. Ez ugyan még messze van a mai 2D-s tévék gyorsaságához képest, viszont az amerikai tudósok szerint a munka nehezebbik része ezzel már kész van. Kisebb finomhangolásokkal akár 5-10 éven belül bárki számára elérhető lesz a térbeli tévé.

1007holo.jpg


Ez a találmány azonban, nekünk magyaroknak ismerős lehet, ugyanis néhány szerencsés már ez év májusában szemügyre vehette a jövő képernyőjét (ha ugyan beszélhetünk itt képernyőről). A kispesti bemutatón résztvevők körbejárhatták, de már kézzel (!) mozgatni is tudták a különféle animált állatokat és tárgyakat, úgy, mint ahogy azt Tom Cruise tette anno a Különvélemény című filmjében. A rendszer ugyan még csak béta állapotban szerepelt, de azok, akik kipróbálták, mind széles mosollyal távoztak a bemutatóról.

A technológia mind a tévé, mind a mobil piacon számíthat támogatókra, de a Shell is komoly potenciált látott ebben a technológiában, melyet leginkább a föld alatti olajmezők felkutatására használnának.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.