Hirdetés

Megkezdődött az Oculus Rift DK2 kiszállítása



|

Egy hét csúszással, de a VR szemüveg második generációja már úton van a fejlesztőkhöz.

Hirdetés

Az Oculus Rift második generációs szemüvegjeit július közepén kezdték volna kiszállítani a fejlesztőkhöz, de Palmer Luckey, a startup vezetője korábban bejelentette, hogy még szükségük van egy kis időre, hogy az SDK-t tovább polírozgassák. 

Hirdetés

Az Oculus Rift DK 2 után egyébként is hatalmas az érdeklődés, a fejlesztők világszerte több mint 45 000 darabot rendeltek, a cég azonban egyelőre csak tízezret tudott ezekből legyártani. A csúszás csak ezeket a darabokat érintette, a további szállítások menetrend szerint zajlanak majd. Ha minden jól megy, augusztus végére mindenki hozzájut a szemüveghez.

A DK2 egyébként rengeteget fejlődött az elődjéhez képest, így nem csoda, hogy hatalmas az érdeklődés a szemüveg iránt. A korábbi kijelzőt egy 1080p-s OLED kijelző váltotta, a szemüveg külsejét pedig mozgásérzékelő szenzorok százai borítják, így a külső kamerának köszönhetően az egy milliméter alatti elmozdulásokat is érzékeli az eszköz. Csökkent az input lag és nőtt a stabilitás, amely nem csak a hardveres fejlődésnek hanem a szoftveres finomhangolásnak is köszönhető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.