Hirdetés

Nézz bele a SpaceX luxus űrkapszulájába!



|

Az asztronautákat hamarosan a lenyűgöző Crew Dragon szállítja majd az ISS-re.

Hirdetés

A NASA már régen rájött arra, hogy jobban járnak, ha külső cégekre bízzák az asztronauták szállítását a Nemzetközi Űrállomásra. A megbízásért versengők egyike természetesen a SpaceX volt, CrewDragon névre hallgató űrkapszulájuk építése pedig azóta célegyenesbe érkezett. Miközben az utolsó simításokat végzik az eszközön, arra is szakítottak időt, hogy megmutassák a nyilvánosságnak, milyen elképesztő körülmények várnak az utazókra.

Hirdetés

A Crew Dragon kapszulák története még 2012-ben kezdődött, s már az első pillanattól kezdve úgy készültek a tervek, hogy emberek utazását is lehetővé tegye profi körülmények között (teherszállításra egyébként már most is használják). A kényelemről rögtön Alcantara textillel bevont magas minőségű karbonszálas ülések gondoskodnak. Ebben terpeszkedve a hét asztronauták élvezheti a nagyméretű panorámaablakok által nyújtott csodálatost kilátást is.

Mindez persze csak másodlagos, sokkal fontosabbak azok a kijelzők és kapcsolók, amikkel a kapszula beállításait és paramétereit követheti nyomon a legénység. A belső hőmérsékletet maguk szabályozhatják 18 és 26 Celsius között, és természetesen manuális irányításra is lehetőség nyílik. Váratlan hiba felmerülésekor lehetőség van leválasztani a rakétákat, így a kapszula ejtőernyője segítségével biztonságosan landolhat vészhelyzet esetén is. Ha a NASA nem nyirbálja tovább a Commercial Crew Program költségvetését, 2017-ben már elindulhat első útjára a Crew Dragon az ISS felé.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.