Hirdetés

Philips RC9800i



|

A számítógépekről sok rossz dolgot el lehet mondani, de hosszú ideig legalább távvezérlő nem volt hozzájuk.

Hirdetés

Mindannyian arra vágyunk, hogy a szerteszét heverő távirányítók között végre egy vegye át "mind felett" az uralmat. A gyakorlatban azonban az univerzális, tanítható vagy programozható típusok vagy nem tudnak valamilyen funkciót, vagy a beállításuk igényel felsőfokú végzettséget. A Philips, amely ezen a területen mindig is az élen járt, nemrég mutatta be legújabb RC9800i modelljét, amely nehezen sorolható az eddigi kategóriákba: azonfelül, hogy otthonunk minden berendezésének teljes körű vezérlését megoldhatjuk vele, ráadásul Wi-Fin keresztül hallgathatjuk rajta az MP3-fájlokat, nézegethetjük képeinket –- és mindehhez még pilótavizsga sem kell, legfeljebb egy nagy adag türelem.

Philips RC9800i
Az RC9800i memóriájában helyiségeket és készülékeket (tévé, videó, DVD-játszó stb.) is meghatározhatunk, és ezeket egymáshoz rendelhetjük, ami lényegesen leegyszerűsíti annak a jogos igénynek a kielégítését, hogy egy szórakoztatóelektronikai készülékektől hemzsegő ház bármelyik szobájában azt vezéreljük, amit csak lehet. Mivel a szobák és a készülékek szabadon elnevezhetők, használhatunk magyar szavakat, így a már beállított RC9800i-t egy egyszerű háziasszony is tudja kezelni. Ezt szolgálja az eszköz leglényegesebb szolgáltatása is: nemcsak készüléket, hanem komplett funkciókat is beprogramozhatunk. Vagyis például DVD-lejátszás címszó alatt a távvezérlő egyszerre képes elindítani a DVD-játszót, bekapcsolni és a megfelelő bemenetre kapcsolni a tévét, házimozi erősítőnket stb.

Philips RC9800i
Természetesen a számítógéppel való kapcsolatteremtés sem okoz gondot. Annak érdekében, hogy a PC-ről kábel nélkül le tudjunk játszani például zenei állományokat, telepítenünk kell egy Philips Media Manager nevű programot. Ez az általunk kiválasztott könyvtárakat megosztja úgy, hogy azt az RC9800i láthassa. A távvezérlő számára még meg kellett adnunk Wi-Fi hálózatunk jelszavát, de ezek után mindjárt fel is csendült az első zeneszám -– alig hallható hangerővel. A távvezérlő beépített hangszórója finoman szólva is legfeljebb "kontrollnak" jó: ha nagyobb hangnyomást szeretnénk, a távvezérlőhöz járó dokkolóegység biztosít sztereó kimenetet. Először bosszankodtunk egy sort, hogy miért nincs az RC9800i-n fejhallgató-csatlakozó, de rájöttünk, hogy a lakáson belül talán nincs arra szükség, hogy egy távvezérlőn keresztül hallgassunk zenét. A zeneszámok lejátszása mellett fotók nézegetésére is lehetőségünk van, de videolejátszásra az RC9800i nem alkalmas.

Philips RC9800i

A Philips új modellje a beállítást tekintve legtöbb várakozásunkat felülmúlva teljesít, ami bőségesen kárpótol az olyan apróbb hiányosságokért, hogy a képernyő böködésére szolgáló műanyag „toll” számára nem alakítottak ki helyet a távvezérlőn (vagy benne). Mindazoknak ajánljuk, akik egy rugalmasan kezelhető, széles szolgáltatási kört biztosító távvezérlőt szeretnének, és akikben van egyfajta hajlam arra, hogy eljátszadozzanak elektronikai berendezéseikkel.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.