Hirdetés

Tulajdonképpen küldhetnénk vonatot az űrbe



|

A tudósok szerint kész a technológiánk arra, hogy egy űrrakéta árából vonatot küldjünk az űrbe.

Hirdetés

Már korábban is volt szó arról az 1.000 mérföld (kb. 1600 km) rendszerről, mely egy mágnesvasutat jelentene, ami a Föld légköréből kilépve működik. Az elv egyszerű, fel kell gyorsítani a szerelvény olyan sebességre, amivel ki tud lépni a Föld légköréből, és pályára tud állni, ez pedig 20.000 mérföld/óra. Mindezt nem lehet végrehajtani egyik pillanatról a másikra, mert belehalnának az utasok. Ezért van szükség egy 1.000 mérföld hosszú alagútra, ami tulajdonképpen egy vákuumcső, és csak az utolsó 12 mérföldes része meredne az ég felé.

Megépíteni egy utasokat is szállítani képes Startram rendszert, húsz évet és 60 milliárd dollárt igényelne. Az egyéb számítások alapján egy jegy a világűrbe, mindössze 5.000 dollár lenne, és a baleset valószínűsége ugyanaz, mint a repülőgépek esetében. Ami leginkább problémát okoz, az a meteoritokkal kapcsolatos, ugyanis ezek ellen jelenleg nincs megbízható védelem, és egy ilyen szerelvénynél ez komoly problémát okozhat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.