Hirdetés

A virtuális valóságban is lehet majd nézni az olimpiát



|

Emellett 8K-s közvetítések is lesznek az idei évben.

Hirdetés

Az olimpia mindig is alkalmat adott arra, hogy a televíziózással kapcsolatos új technológiák bemutatkozzanak élesben. 

Hirdetés

Az Olympic Broadcasting Services megerősítette, hogy ezúttal napi egy kulcseseményt a virtuális valósághoz is rögzítenek, így a megnyitó és a záróceremónia mellett más is lesz VR-ben nézhető. 

Természetesen a megtekintéshez kompatibilis headset kell, egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen. Kis szerencsével a Google Cardboard is jó. A VR-tartalmak egyébként később letölthetőek lesznek. 

A VR mellett nagy érdekesség, hogy az olimpia egy része 8K-s felbontásban és 22.2-es hangzással is nézhető lesz - ez a formátum azonban csak Japánban kezdett még el terjedni, ezért csak ott lesz elérhető. 

Tesztelési és összehasonlítási célokra 4K-s adást is gyártanak. A sok új technológia ellenére furcsa módon a világ nagy részének be kell érnie az 1080p-s felbontással és az 5.1-es hangzással. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.