Hirdetés

Bemutatkozott a legerősebb mobil NVIDIA Quadro



|

Már a profi felhasználásra szánt laptopokba is kínál VR-képes GPU-t a cég.

Hirdetés

A GPU Technology Conference szakmai eseményen ma bemutatkozott az NVIDIA eddigi legerősebb mobil munkaállomásokba szánt grafikus processzora, a Quadro M5500. Az üzleti felhasználásra szánt termék gyakorlatilag a laptopokba szánt GeForce GTX 980 (a teljes értékű modell, nem a GTX 980M), így mostantól kezdve az NVIDIA gyártópartnerei a professzionális ügyfeleik számára is képesek "VR-Ready" notebookokat kínálni.

Hirdetés


Sejthetően a laptop formaterv elsősorban az általános hordozhatóság miatt fontos, az NVIDIA Quadro M5500 grafikus processzort kizárólag csúcskategóriás "laposokban" látjuk majd viszont, Intel Xeon vagy Core i7 processzorok társaságában. Ezek esetében akkus üzemidőre nem kell számítani, továbbá az is lényegtelen, hogy a grafikus processzor 150 wattos TDP-vel rendelkezik. A TDP a hűtés által maximum elvezetendő hőmennyiséget jelöli, a GPU fogyasztása ennél magasabb.


Az NVIDIA Quadro M5500 fontosabb specifikációi: GM204 GPU (Maxwell 2 architektúra), 2048 CUDA mag, 1140 MHz körüli Boost-órajel, 256 bites memóriasín, 8 GB GDDR5 memória, effektív 6,6 GHz-es memória órajel.


(Forrás: Tom's Hardware)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.