Hirdetés

Egyetemekre viszi a virtuális valóságot a Crytek



|

A Cryengine forráskódját is odaadják a VR First program keretében.

Hirdetés

A Crytek azon kevés nagy fejlesztőcégek közé tartozik, amelyek a jövőben nagyban kívánnak a virtuális valóságra koncentrálni. 

Hirdetés

A cég jelenleg két VR-címet is fejleszt. A Robinson: The Journey a PlayStation VR-re készül, míg a The Climb az Oculus Riftre. Emellett a Cryengine-be is igyekeznek beépíteni a virtuális valósághoz kapcsolódó eszközöket. 

A Crytek a következő lépcsőként most elindította a VR First programját, amelynek a lényege, hogy a szükséges erőforrásokat az egyetemek rendelkezésére bocsájtják azért, hogy a hallgatók többet tanulhassanak a VR-iparról. 

A VR First program keretében a kiválasztott intézmények ingyen férhetnek hozzá a Cryengine forráskódjához, illetve bizonyos hardvercégek VR HMD-ket és számítógépeket adnak az egyetemeknek. 

A programban elsőként az isztambuli Bahcesehir Egyetem vesz részt, a labort már meg is nyitották. A Crytek további egyetemeket vár a programba, és egy globális közösséget építene ki a világban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.