Hirdetés

Így derítsd ki, hogy bírja-e a géped a VR-t



|

A Futuremark VRMark szoftvere segíti megadni a választ a kérdésre.

Hirdetés

A Futuremark legújabb benchmark-csomagja a VRMark, amely ezúttal kifejezetten arra ad választ, hogy egy PC képes-e futtatni a VR-játékokat és egyéb appokat. Ezekhez ugyanis jóval erősebb gép kell, mint a normál PC-s játékokhoz. 

Hirdetés

A VRMark képes megállapítani, hogy egy PC megfelelő alapokat adna-e egy HTC Vive vagy egy Oculus Rift mellé. A teszt a monitoron fut, vagyis VR-headset nem szükséges hozzá. Amennyiben a PC átmegy a teszten, akkor alkalmas a két népszerű VR-rendszerhez. 

Az Orange Room teszt az asztali mód mellett szükség szerint egy headseten is futtatható. A VRMark a Windows 10, a Windows 8.1 és a Windows 7 SP1 64 bites kiadásait támogatja. Az ingyenes VRMark Basic Edition mellett van egy 19,99 dolláros Advanced Edition is, amely a Blue Room tesztet is elérhetővé teszi a csúcsgépekre. 

Ez egyébként részletesebb eredményeket és méréseket mutat, valamint Experience módban mindkét hely részletes felfedezését lehetővé teszi. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.