Hirdetés

Kibabrált a HTC Vive-ot használókkal az Oculus



|

A cég kiűzné az Oculus Home alkalmazásból a nem Riftet használókat.

Hirdetés

Jelenleg a felső kategóriás VR-headsetre vágyók két hardver közül választhatnak, az Oculus Rift mellett a SteamVR platformot használó HTC Vive képezik a kínálatot. A két hardver eltérő szoftveres platformokat használ, így például az Oculus Rifttel kompatibilis játékok elvileg nem játszhatóak a HTC Vive-on. Gyakorlatilag persze más a helyzet, a Revive alkalmazás elindítása után a Vive-on is használhatóvá válnak a Rifthez készült címek.


Hirdetés


A HTC Vive-os gamerek legnagyobb bánatára pénteken az Oculus kiküldött egy jelentős szoftverfrissítést a Rift számítógépes rendszerszoftveréhez, amely szándékosan keresztbe tett a Revive alkalmazásnak. A patch telepítésével a gamerek elveszítették a hozzáférést az Oculus Home alkalmazásból indítható, Rift-exkluzív tartalmakhoz. Az Oculus Home-tól teljesen független programok esetében továbbra is működik a Revive.



Üzleti szempontból érthető a lépés az Oculus részéről, még ha lelombozó is. A Revive készítője szombaton kiadott egy újabb változatot (0.5.2) a programjából, amely az Unreal motoros játékok esetében kikerüli az Oculus Home védelmi vonalát, azonban ez ügyeskedés helyett konkrétan crackelésnek titulálható. A programozó szerint már dolgozik a Unity motoros játékok "kompatibilissé tételén" is.


(Forrás: Android Central, Revive | Nyitókép: TechStage)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.