Hirdetés

Elindult az első magyar VR videó és fotómegosztó oldal



|

Elindult az első magyar fejlesztésű weboldal, amely képes lejátszani és megjeleníteni 360 fokos videókat és fotókat, valamint VR szemüvegre optimalizált mobiltelefonos applikációval is rendelkezik.

Hirdetés

A Kolivri nevű rendszer segítségével bárki nézhet VR videót, akár VR szemüveggel, vagy anélkül, számítógépen, és mobiltelefonon. A hazai viszonylatban egyedülálló megoldást több hónapnyi fejlesztés és tesztelés alapozta meg, ennek eredményeképpen az internetes oldal mellett a Kolivri rendelkezik saját Android és iOS alkalmazással, valamint a Samsung Gear VR szemüveggel is működik.

Hirdetés

Az indulással kapcsolatban Budaházy Szabolcs, az ARworks ügyvezetője és alapítója elmondta: "A VR körül még nagy a bizonytalanság a piacon, egyre többen szállnak be, de még sincs egy egységes rendszer, ami mögé beállhatnak a tartalomgyártók, vagy épp a nézők. A terjedést nehezíti az egyes platformok eltérő formátuma és kezelőfelülete is. A Kolivri elindításával az volt a célunk, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük a VR tartalmakat, ezért olyan rendszert építettünk, amely okostelefonon is kiválóan működik."   

A Kolivri lényege, hogy az internetes oldal mellett Android és iOS alkalmazással, valamint a Samsung Gear VR szemüveggel is működik. A Kolivri hamarosan elérhető lesz Oculus Rift szemüvegen, a jövőbeni tervek között szerepel még a HTC Vive-ra, valamint a Playstation VR szemüvegre történő fejlesztés is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.