Hirdetés

Oculus Rift Macekhez? Felejtős



|

Az Oculus alapítója szerint majd akkor lesz lehetséges, ha az Apple végre kiad egy jó gépet.

Hirdetés

Aki azt remélte, hogy az Oculus Riftet majd Macen is használhatja, annak sajnos nagyon sokáig kell várnia. 

Hirdetés

Palmer Luckey alapító szerint a probléma nem az Oculusszal van, hanem az Apple-lel. 

Luckey szerint az Apple-ön múlik a támogatás, erre ugyanis majd akkor kerülhet sor, ha az Apple végre kiad egy jó gépet. 

Az alapító azt mondja, egyetlen Mac sem rendelkezik akkora erővel, ami elegendő lenne a VR-headsetnek. Hozzátette, az Apple egyszerűen nem helyezi előtérbe az erős GPU-kat. 

Bár 6000 dollárért lehet Mac Prót venni AMD FirePro D700 vezérlővel, de az még mindig nem éri el az ajánlott szintet. Ha ezen a szokáson változtatnak, és csúcskategóriás kártyákra váltanak, az Oculus is foglalkozik a Macekkel. 

Az idei év már nagyot szólhat a VR világában, hiszen az Oculus Rift mellett elstartol a Sony PlayStation VR és az HTC Vive is. A Juniper Research idén 3 milliós eladásra számít, de az érték 2020-ra 30 millióra emelkedik. 

Az Oculus aggodalmát korábban egyébként az NVIDIA is hangoztatta: szerintük egy átlagos gamer gépében található videokártyánál legalább hétszer erősebb vezérlő kell a VR-tartalmak rendereléséhez. Az NVIDIA szerint erre a feladatra ma összesen csak 13 millió PC képes a világon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.