Hirdetés

Úton az első megfizethető mo-cap ruha



|

Akár a VR-játékokat is feldobhatja a 700 dollárnál kezdődő Salto.

Hirdetés

Olvasóink jókora tábora valószínűleg hallott már róla, hogy a CGI- és játékiparban nem feltétlenül kézzel animálják a karakterek mozgását, helyette motion capture technikát alkalmaznak. Ennek során szenzorokkal teletűzdelt ruhába öltöztetnek egy színészt, az érzékelőkkel rögzített mozgását pedig némi tweakelés után applikálják a karaktermodellre.

Hirdetés


Sejthetően nem olcsó mulatság a motion capture, így eddig csak professzionális munkák esetében alkalmazták. A dán Rokoko Electronics nevű vállalat most véget vet az áldatlan állapotnak, a Kickstarteren mára sikeresen megfinanszírozott Salto motion capture ruháját ugyanis 700 dollártól beszerezhetik majd az érdeklődők. A legolcsóbb modell 19 darab szenzort fog tartalmazni, de akár 132 szenzorral is megvásárolható lesz a ruha.


Az áprilisban elérhetővé váló Salto úttörő terméknek tűnik: óriási segítséget nyújthat a minimális büdzséből gazdálkodó indie filmeseknek és játékfejlesztőknek, de a VR-játékokban is alkalmazható lehet beviteli eszközként.


(Forrás: Mashable, Kickstarter)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.