Ingyenes LEGO BIONICLE a Play Áruházban



|

Brutális memóriaszivárgás a Lollipopban, spamáradat az Android bugtrackeren.

Úgy tűnik változnak az idők, az elmúlt két hétben ugyanis az ünnepek és újév ellenére nem aludt túl sokat az informatikai ipar, meglepő mennyiségű esemény történt. Délelőtt a szokásos heti hírösszefoglaló cikkünkben már összeszedtünk pár érdekességet, most nézzünk néhány specifikusan az Android világával kapcsolatos történést!


Brutális memóriaszivárgás a Lollipopban

Az Android fejlesztői csapata december elején kiadta az operációs rendszer 5.0-s verziójának első hibajavítását, sajnos az 5.0.1-es változatba sikerült becsempészni egy súlyos memóriaszivárgási hibát. Ennek köszönhetően a szokásos olyan 500 MB helyett akár 1.2 GB RAM-ot is igényelhet a szoftver. A már elkészült Android 5.0.2-be nem került be a foltozás, azonban a bugtracker szerint sikerült megoldást találni rá, így a következő 5.0.3-as kiadással minden bizonnyal megoldódik a probléma.


Néha a Google-t is szétspammelik

Ó, ha már szóba került az Android bugtrackere. A szolgáltatás kellemetlen incidenssel zárta 2014-et, ugyanis egy spammelő robot készítője megtalálta a módját a szeméttel való feltöltésének. A jelek szerint egy indiai jótevő állt a háttérben, szerencsére a Google moderátorai néhány óra alatt úrrá lettek a Vashikaran szakértős hirdetéseken. Ha jól értjük, akkor az ilyen típusú specialisták valamiféle mantra alapú bűbájüzletben utaznak.

 


Ingyen LEGO BIONICLE

Rendkívül kellemes meglepetéssel kezdte az újévet a LEGO, ugyanis elérhetővé vált a Play Áruház kínálatában az első BIONICLE figurákat felvonultató játéka. A 8 éves kortól ajánlott cím tényleg teljesen ingyenes: se külső felektől származó hirdetések, se mikrotranzakciók nem találhatóak benne. A játékot elsősorban tableteken való fogyasztásra ajánlja a vállalat, minimum Android 4.0.3 kell neki, a letöltési méret 277 MB.


Tarolt a The Interview

Olvasóink jó eséllyel hallottak már a Sony Pictures év végi gigantikus biztonsági leolvadásáról: hackerek több terabájtnyi adatot loptak el a cégtől, az alkalmazottak többsége a kárelhárítás miatt alig tudott dolgozni a múlt hónap során. Névlegesen az egész az észak-koreai diktátort kifigurázó The Interview miatt történt, amely mozis premierjét 2014. december 25-re táblázta be a Sony. Egy ideig úgy tűnt, hogy elhalasztják a film bemutatását, ám végül az ígért napon számos egyesült államokbeli moziban megtekinthetővé, digitális szolgáltatásban elérhetővé vált a film.


A Google szerint a rendkívül kései megjelenése ellenére az akció-komédia a Google Play Áruház és Youtube fizetős filmkínálatának tavalyi legnépszerűbb címévé vált. Ez valószínűleg kizárólag az óriási felhajtás miatt történhetett meg: a Metacritic szolgáltatásban a profi kritikusak átlagolt pontszáma 52/100, míg a felhasználók 62/100-ra értékelték a Sony alkotását.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.