Egy olcsó router is lehet hatékony



|

A ZyXEL NBG-418N v2 kedvező árral, de vállalható tudással jelent takarékos választást.

Vannak helyzetek, amikor a lehető legmodernebb routerre van szükség, amely kiszolgálja az egész család összes tévéjét és mobilkészülékét, a létező leggyorsabban és legnagyobb távolságban. Vannak viszont olyan helyzetek is, amikor tökéletesen elegendő egy visszafogottabb tudású útválasztó. 

Ma már rengeteg olyan routert lehet találni, ami messze vállalható tudással rendelkezik, az ára viszont meglehetősen kedvező, így takarékosabb költségvetésekbe is belefér. 

Éppen ilyen a ZyXEL NBG-418N v2 is, amely a 802.11n-es szabványt támogatja, és 300 Mbps-os vezeték nélküli adatátvitelt tesz lehetővé. Mivel képes rangsorolni a hálózati forgalmakat, ezért streameléshez, böngészéshez és online játékokhoz is ideális. 

A stabil adatátvitelről és a szélesebb lefedettségről két 5 dBi-s antenna gondoskodik. A hálózati eszközök könnyebb beállítását a WPS segíti - ilyenkor egyetlen gombot kell megnyomni az eszközön. 

Az IPv6-támogatással rendelkező routernél pozitívum, hogy külön szolgáltatás garantálja a firmware online frissítését. Amennyiben javítás vagy új funkció érkezik, akkor az új firmware azonnal tölthető egy kattintással. 

A vezeték nélküli működés egyébként ütemezhető is, vagyis a hálózati használat alapján az eszköz képes engedélyezni vagy kikapcsolni a szolgáltatást. Ezzel energiát spórol - ha pedig biztosan tudjuk, hogy nincs rá szükség, egy hátlapi gombbal ki is kapcsolható. 

A vezeték nélküli jel erőssége továbbá állítható, így ha a szomszédságokban túl sok a WiFi-hálózat, akkor a sajátunkat felturbózhatjuk az interferencia elkerülése végett. 

A ZyXEL NBG-418N v2 vételára átlagosan 6000 forint. 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.