Hirdetés

Egy éven belül érkezhetnek a 30 TB-nál is nagyobb tárhelyű merevlemezek



|

A japán Showa Denko vállalat ambiciózus tervei alapján 2025-ben pedig már az 50 TB-os merevlemezekre is számíthatunk.

Hirdetés

Komoly tervekkel készül a közeljövőre a japán Showa Denko, amely vállalat gyakorlatilag szinte teljesen lefedi a merevlemezek gyártásának piacát. A cég együttműködik a Toshibával, a Seagate-tel és a Western Digitallal is, a célja pedig, hogy 2023 végére már széleskörűen elérhetőek legyen a 30 TB-nál nagyobb tárhellyel bíró merevlemezek.

Sőt, a Showa Denko tervei között szerepel az 50 TB-os HDD-k fejlesztése is, viszont ezek megjelenésére még legalább 3 évet kell várnunk.

Hirdetés

A Showa Denko nemrégiben kezdte el a Western Digitallal a 26 TB Ultrastar DC HC670 UltraSMR fejlesztését, viszont a piaci helyzettől függően már 2022 végére sikerülhet elérni a 30 TB-os kapacitást is. A Toshiba egyébként ehhez kapcsolódóan idén jelentette ki, hogy a 30 TB-os HDD-k megjelenésével legkorábban 2023 végén, 2024 elején számol.

A három nagyobb gyártó közül a Seagate egyelőre nem nyilatkozott a témában, a cég jelenleg a HAMR technológia optimalizálásával foglalkozik. A Showa Denko nem kizárólag a hagyományos HDD-k esetében kívánja elérni a 30 TB-os értéket, hanem NAS modelleken és 3,5 inches külső merevlemezeken is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.