Hirdetés

16 éve nem látott változáson esik át a Microsoft Office



|

Új alapértelmezett betűtípussal vált arculatot az Office-programcsalád.

Hirdetés

A Microsoft Office szoftverei továbbra is a világ legnépszerűbb irodai programjainak számítanak, amelyeket emberek százmilliói gyűrnek, legyen szó szöveges dokumentumokról, prezentációkról vagy a fél világgazdaságot a hátán cipelő Excel táblázatairól.

A redmondiak szoftvercsaládja 2007 óta a Luc(as) de Groot által tervezett Calibri betűtípust használta alapértelmezettként, amely a szövegszerkesztő Word esetében a konzervatív Times New Romant, a PowerPoint-Excel-Outlook-Wordpad kvartettben pedig a könnyedebb Arialt váltotta.

Hirdetés

Közel 16 év után azonban eljött az idő a cserére, az új alap betűtípust pedig egy 2021 óta tartó tesztelési folyamat során választották ki, amelyben 5 különböző dizájn versenyzett egymással. A győztes pedig az eredetileg Bierstadtnak hívott, időközben viszont Aptosra átkeresztelt betűtípus lett, amelyet az a Steve Matteson álmodott meg, akinek a Windows alapértelmezett betűtípusát, a Segoét is köszönhetjük.

A Microsoft célja egy könnyen olvasható, sokoldalú betűtípus megtalálása volt, az Aptos pedig teljesíti ezt a követelményt, akár iskolai esszékről, akár céges prezentációkról van szó. A redmondiak hivatalos közleménye szerint a sans-serif betűformák családjába tartozó dizájn a napokban fog élesedni a Word, az Outlook, a PowerPoint és az Excel szoftverekben.

A cég ugyanakkor azokra is gondolt, akik megmaradnának a Calibrinél: a frissítést követően korábbi alapértelmezett Times New Roman és az Arial mellett ez is ki lesz tűzve a betűválasztó menü tetejére, így nem kell a hosszas listában görgetve keresgélni a régi ismerős után.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.