Hirdetés

3500 dolláros erényöv? Az Apple Vision Pro letiltja a VR-pornót



|

Az Apple döntése miatt egy kifejezetten jövedelmező piactól eshet el a méregdrága headset.

Hirdetés

Az Apple február 2-án kezdte forgalmazni az egyelőre csak az Egyesült Államokban kapható Vision Pro AR/VR headsetet, amely még a 3500 dolláros ára ellenére is nagy sikernek tűnik, legalábbis az előrendelésben óriási lendülettel fogyott a termék, a rajtot követően pedig ellepték az utcákat az olykor vicces, olykor veszélyes dolgokat művelő vásárlók.

Az viszont még mindig nagy kérdés, hogy hosszabb távon is teljesíti-e a gyártó várakozásait a termék, főleg, hogy a jelek szerint a cupertinóiak csuklóból nemet mondanak az egyik legjövedelmezőbb felhasználói igényre, a virtuális valóság-alapú pornóra.

Hirdetés

A 404 Media nyomán nemrég a Gizmodo hívta fel a figyelmet egy Reddit-bejegyzésre, amely alapján úgy tűnik, hogy a Vision Pro egyáltalán nem kompatibilis a VR-pornóval. A szóban forgó poszt az Oculus felnőtt tartalmakra koncentráló csoportjában bukkant fel, és a felhasználók arra panaszodnak benne, hogy az Apple eszközével nem sikerül lejátszaniuk a szokásos formátumokat.

Az egyik redditező annyira felháborodott ezen, hogy 3500 dolláros erényövként jellemzi a terméket, más kommentárok viszont különböző kerülőutakat javasolnak a pornó lejátszásához a Safari böngészőn keresztül. Hogy ezek közül melyik mennyire működik, arról megoszlanak a vélemények. Cserébe a normál, 2D-s felnőttfilmek lejátszásával semmi gond sincs, egy VR szemüvegnél azonban talán érthető, hogy többre vágynak a zsáner rajongói.

Akárhogy is legyen, legutóbb épp a Meta által gyártott Oculus Quest 3 kapcsán írtunk róla, hogy habár a VR-pornó egyelőre erősen rétegműfajnak tekinthető, egyes becslések szerint 2030-ra már 125 milliárd dolláros üzletté válhat. Hogy az Apple végül igény tart-e azokra a vásárlókra, akiknél a népszerű formátumok és platformok támogatása is szempont, azt majd az idő dönti el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.