Hirdetés

3D-nyomtatással érkezhet az Apple Watch 9-széria



|

Az Apple csak néhány modell esetében fogja bevetni az új, gazdaságosabb eljárást.

Hirdetés

Aki Apple-eszközöket használ, annál nemrég befutott a Naptár alkalmazásba a gyártó meghívója a következő nagy almás eseményre, amelyre szeptember 12-én kedden, közép-európai idő szerint este 7 órakor kerül sor, és minden valószínűség szerint az iPhone 15-szériára, valamint az Apple Watch soron következő frissítésére koncentrál majd.

Az újdonságokat érintő pletykák természetesen a műsorhoz közeledve sem ritkulnak, most éppen a Bloomberg szellőztetett meg egy érdekes jelentést az Apple Watch 9-széria kapcsán.

Hirdetés

A hírügynökség szerzője, a korábbi tevékenysége alapján jól beágyazott forrásokkal bíró Mark Gurman ebben azt írja, hogy a 2023-as okosóra tokozása részben 3D-nyomtatással fog készülni. A gyártástechnológia módosítására afféle tesztüzemben kerül sor, így csak bizonyos rozsdamentes acél kiadások esetében alkalmazzák a nyomtatást, amelyek hagyományosan nem teszik ki az eladott okosórás hardverek többségét.

"A lenyomatot por állagú anyagból készítik, amely ezt követően egy szinterezésnek nevezett folyamaton megy keresztül. Ez hő és nyomás segítségével préseli az anyagot a hagyományos acélhoz hasonló érzetűvé. A pontos dizájnt és a kivágásokat ezután a korábbi eljáráshoz hasonlóan marással formálják."

- írja Gurman a 3D-nyomtatásról. Az Apple számára ez azért hasznos, mert az új procedúra takarékosabban bánik a nyersanyaggal, így a költségeken is spórol, és a környezetvédelmi törekvések között is meg lehet említeni.

A jelentés némileg egybecseng egy korábbi beszámolóval Ming-Chi Kuótól, ám ő néhány hónappal ezelőtt a várhatóan szintén most bemutatkozó strapamodell, az Apple Watch Ultra 2 kapcsán jósolta, hogy bizonyos alkatrészei már 3D-nyomtatással készülhetnek. Gurman viszont nem számít erre, szerinte az Ultra-kiadás leghamarabb csak jövőre kaphat 3D-nyomtatott tokozást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.