Hirdetés

Az új MacBook Air kiküszöbölte az előző széria legnagyobb gyengeségét



|

Az Apple nem verte nagydobra, de fontos területen fejlődött az új MacBook Air M3.

Hirdetés

A 2008 óta elérhető MacBook Air széria továbbra is az Apple legolcsóbb laptopjait takarja, így nem csoda, hogy nagy várakozás övezi a mindenkori új kiadásokat, a múlt héten pedig meg is történt az aktuális generációváltás az M3 processzorral hajtott modellek színre lépésével.

A szimpla sajtóközleményben beharangozott 2024-es gépek az elődöknél jobb teljesítményt, két nagy felbontású külső monitor támogatását és Wi-Fi 6E szabványt hozták, a rajt óta pedig kiderült, hogy a 13 és 15 hüvelykes kivitelben kapható MacBook Air M3-széria egy másik fontos területen is előrelépést jelent a felmenőjéhez képest.

Néhányan még emlékezhetnek rá, hogy az M2-es modellnél kisebb felzúdulást okozott a 256 GB-os belépő kiadás, mivel ez lassabb írási és olvasási sebességet kínált, mint a nagyobb tárhellyel szerelt fivérei és a korábbi MacBook Air M1 256 GB-os konfigurációja. Ennek oka az volt, hogy az Apple két 128-as NAND chip helyett egyetlen 256 GB-os SSD-t használt, ezúttal viszont nem ismétli önmagát a történelem.

Hirdetés

A MaxTech videós tesztje alapján ugyanis már MacBook Air 256 GB-ba is két 128 GB-os chip került, amelyekkel 2108 MB/s-os írási és 2880 MB/s-os olvasási sebességre képes az almás belépő notebook. Összehasonlításként: az M2-es MacBook Air azonos tárhellyel szerelt verziója csak 1584 MB/s-os írási és 1576 MB/s-os olvasási sebességet hozott, így a 2024-es kiadás az előbbiben durván 33%-os, az utóbbiban pedig 82%-os előrelépést jelent.

Pusztán a sebesség miatt tehát már nem kell a nagyobb tárhellyel szerelt MacBook Airt választani, de a beruházás így sem lesz olcsó, hiszen az Apple 530 ezer forintot kér az M3-as modell belépő szintű, 256 GB-os SSD-vel és 8 GB memóriával szerelt variánsáért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.