Hirdetés

Bitcoinos csalók hackelték meg az amerikai tőzsdefelügyelet Twitter fiókját



|

A behatolók arra használták a SEC profilját, hogy feltornázzák a kriptovaluta árfolyamát.

Hirdetés

Az utóbbi hónapokban második aranykorát éli a bitcoin, az árfolyam jelentős emelkedése pedig nagyrészt annak köszönhető, hogy a befektetők egy kedvező döntésben reménykednek az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet részéről, amely lehetővé tenné, hogy a kriptovalutával akár annak tényleges birtoklása nélkül, ún. ETF-ként (exchange traded fund) is lehessen kereskedni.

A szabályozó testület ugyan továbbra sem hozott végleges döntést az ügyben, egy hacker, vagy hackerek viszont megelégelték a várakozást, és néhány percre átverték a világot a hatóság nevében.

Hirdetés

A The Verge beszámolója szerint ugyanis ismeretlenek feltörték a SEC X (korábban Twitter) fiókját, és egy üzenetet tettek közzé arról, hogy a testület jóváhagyta a bitcoin ETF-ként való adásvételét. A poszthoz még egy hamisított nyilatkozatot is csatoltak Gary Gensler, a tőzsdefelügyelet elnökének nevében, aki az átláthatóságot és a szabályozott keretrendszer létrehozását dicsérte - természetesen nem igazából.

Forrás: The Verge
Forrás: The Verge

A kamu bejegyzés ugyan mindössze néhány percen át volt elérhető, de jól látható lökést adott a BTC árfolyamának, rövid időn belül több mint 1000 dollárral tornázva feljebb azt. A hatást segítette, hogy a SEC nevében eljáró csalók több kriptovalutás profil bejegyzéseit is kedvelték, amelyek üdvözölték az állítólagos pozitív döntést.

A hatóság egy utólagos posztban erősítette meg a támadás tényét, egyúttal azt is leszögezve, hogy nem került sor a Bitcoin ETF-ek jóváhagyására. Az ügyben a közösségi oldal üzemeltetője is megszólalt, akik szerint nem az X biztonsági rendszerei mondtak csődöt, hanem a behatolók egy harmadik személy telefonján keresztül szereztek hozzáférést a tőzsdefelügyelet hivatalos fiókjához.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.