Hirdetés

Elon Musk az X-re cserélné a telefonját, csakhogy van egy nagy gond



|

A milliárdos olyat ígért, amit a jelenlegi feltételek mellett valószínűleg nem tud majd betartani.

Hirdetés

Csaknem másfél éve annak, hogy egy kudarcosan elsült kihátrálási kísérletet követően Elon Musk 44 milliárd dollárért végrehajtotta a közösségi médiás biznisz történetének legnagyobb akvizícióját a Twitter felvásárlásával, amely tavaly nyár óta X néven fut.

Ha pedig már muszáj volt megvennie, az egyebek mellett a Teslát és a SpaceX-et is birtokló milliárdosnak nagy tervei vannak a mikrobloggal: egy olyan platformmá szeretné fejleszteni, ahol mindent elintézhetünk a hírfogyasztástól a vásárláson át a hanghívásokig. Az utóbbi funkció ugyan még el sem rajtolt, de Musk most egy merész ígérettel csapott némi hírverést neki.

Hirdetés

Az X tulajdonosa ugyanis nemrég arról posztolt a saját fiókján, hogy néhány hónapon belül megválik a telefonszámától, és kizárólag az X-et fogja használni a szöveges üzenetekkel való kommunikálásra, valamint a hang- és videohívásokra. Ezzel viszont van egy nagy probléma.

A tervek szerint ugyanis a hang- és videohívásokat csak az X Premium felhasználók vehetik majd igénybe, ami a gyakorlatban azt jelentené, hogy Musk ismerőseinek havi 8 dollárt kellene kicsengetniük, csak hogy felhívhassák a milliárdost, már ha egyáltalán regisztrálva vannak a közösségi oldalon. Ezenfelül számos webhely és digitális szolgáltatás használja az SMS-ben küldött kódokat a kétlépcsős azonosítással, amivel telefonszám híján Musk szintén gondokba ütközhetne a mindennapok során.

Az X ura persze bizonyára meg tudja oldalni ezeket a helyzeteket, például egy cégesnek kikiáltott mobilon, vagy valamelyik asszisztensén keresztül, ettől függetlenül viszont meredeknek tűnik a vállalása, pláne, hogy egy még el sem indult funkcióról van szó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.