Hirdetés

Ez most a világ legnagyobb kapacitású PCIe SSD-je



|

Pillanatnyilag senki sem múlja felül a Solidigm újdonságának kapacitását.

Hirdetés

A számítógépes hardverek fejlődésének egyik, ha nem a leglátványosabb terepe a tárhelyeké, hiszen ezek folyamatosan döntik a rekordokat, olyan kapacitásokat téve elérhetővé, amelyekről néhány éve még álmodni sem mertünk volna.

Most éppen az a Solidigm töri az utat, amely az Intel 2021-ben eladott NAND üzletágából nőtt ki az új tulajdonos SK Hynix felügyelete alatt.

Hirdetés

A kaliforniai gyártó ugyanis nemrég bemutatta a világ jelenlegi legnagyobb tárhelyet kínáló PCIe 4.0-s SSD-jét, a nem túl fantáziadús nevű D5-P5336 új,  61,44 TB-os verzióját. A hardver a 192 rétegű  QLC 3D NAND technológiára épül, 7000 MB/s-os írási és 3300 MB/s-os olvasási sebességgel, a Solidigm pedig 65,2 PBW-re (a megírt petabyte-ok mennyisége) becsüli a tartósságát.

Ennek megfelelően a termékhez 5 év garancia is jár, ám ezt valószínűleg nem sok mezei felhasználó fogja élvezni, mivel az SSD csak a szerverparkokban népszerű E1.L és U.2 fizikai formátumokban lesz elérhető. A megjelenési dátum egyelőre nem ismert, ahogy az árat sem közölte a gyártó, de a D5-P5336 elődjének számító Intel SSDPFWNV307TZ 2000 dollár körül mozog, és az "csupán"  30,72 TB-os kapacitást kínál.

A Solidigm tehát feladta a leckét a konkurenciának, a válasz viszont a piac törvényszerűségei alapján nem fog sokat késni, így hamarosan az olyan riválisok is 60 TB feletti PCIe 4.0 SSD-kkel állhatnak elő, mint a Samsung, a Micron vagy a Kioxia.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.