Hirdetés

Ha mindig is érdekelt, hogyan készülnek a Teslák, ezt a videót látnod kell!



|

A nem mindennapi drónos videó bepillantást enged a vállalat németországi létesítményének gyártósoraiba.

Hirdetés

Lassan két éve már, hogy hivatalosan is megnyílt a Tesla első európai gyártóüzeme, a németországi Grünheidében találtható Giga Berlin. Nem volt egyszerű a nyitás: a gyárat már az előkészítés korai fázisaiban is környezetvédelmi aggályok miatt környékezték meg, ám Elon Musk végül sikeresen védte be a létesítményt, a brandenburgi kormány megadta a szükséges engedélyeket, így 2022 márciusában megkezdődhetett a gyártás.

Ebbe enged bepillantást most egy nem mindennapi drónos felvétel, ami a német főváros mellett elhelyezkedő telephelyen zajló munkafolyamatokat, kulisszák mögötti történéseket szemlélteti, több mint három és fél percben.

Hirdetés

A videó lényegében a Model Y járművekre és akkumulátorcellákra szakosodott gyár teljes egészét bemutatja, melynek minden szeglete csúcstechnológiáról árulkodik. A drónos felvételeknek köszönhetően bepillantást nyerhetünk a gyártás korai szakaszaitól kezdve a festésen át egészen az összeszerelésig, a járművek üzembe helyezéséig.

A videó egyébként egy egyhetes kényszerleállás után látott napvilágot, ugyanis a Giga Berlinben áramkimaradás miatt szünetelt a gyártás. Elvileg egy közelben található elektromos állomás gyulladt ki, azonban vélhetően nem meghibásodás történt. Az értesülések alapján az eset összefüggésben állhat a Tesla Giga Berlinre irányuló bővítési terveivel, amit persze nem fogadtak kitörő lelkesedéssel a környezetvédők, a gyanú szerint ők okozhatták a károkat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.