Hirdetés

Megerőszakolhattak egy kiskorút a metaverzumban



|

A rendőrség is nyomoz a súlyos lelki traumát okozó csoportos támadás miatt.

Hirdetés

A mesterséges intelligencia ugyan látványosan elhalászta a rivaldafényt a pandémia alatt még körülrajongott metaverzumoktól, ettől függetlenül viszont továbbra is léteznek ezek a szolgáltatások, így például a piac úttörőjeként fellépő Meta sem tervezi a virtuális valóságra épülő víziója feladását.

A metaverzumok kapcsán továbbra is megválaszolatlan kérdés, hogy miként garantálható a felhasználók biztonsága, most pedig egy friss eset mutathat rá, hogy még a jelenlegi, feltehetően kimondottan szűk közönség soraiban sem tudnak rendet tartani az üzemeltetők.

Hirdetés

A brit Daily Mail ugyanis nemrég arról számolt be, hogy a rendőrség nyomozást indított egy 16 éves lány metaverzumos megerőszakolása miatt. Az ismeretlenek által, csoportosan elkövetett támadás az áldozat digitális avatarját érte, ezért nem járt fizikai sérüléssel, a hatóság közleménye alapján viszont "ugyanolyan lelki és érzelmi traumát" okozott a sértettnek, mint a fizikai világban történt esetek.

A bulvárlap úgy tudja, ez lehet az első példa arra, hogy a rendőrség egy, a virtuális valóságban történt bűncselekmény miatt indított eljárást. Az áldozat védelmének érdekében ugyanakkor a szerv nem közölte a támadás körülményeit, így azt sem tudni, hogy melyik platformon kerülhetett sor az erőszakra.

Mindenesetre nem ez az első példa arra, hogy bekerült a hírekbe a metaverzumos erőszakolás témája: 2022 februárjában egy brit nő arról számolt be, hogy a Meta szolgáltatásában 3-4 férfi támadt rá, verbálisan és szexuálisan is zaklatva az avatarját, előtte pedig egy bétatesztelő is panaszkodott arra, hogy "letapizták" a platformon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.