Hirdetés

Most te is megnézheted az ókori Rómát teljes 3D-s modellben



|

Évtizedes munkával felépített digitális másolaton elevenedik meg az örök város legdicsőbb korszaka.

Hirdetés

A Nyugatrómai Birodalom ugyan már több mint 1500 éve megbukott, de az ókori szuperhatalom és annak lenyűgöző városa továbbra is elkápráztatja az emberiséget, így évről évre 7-10 millió turista keresi fel Rómát, ahol még ma is gyönyörködni lehet az antik világ olyan csodáinak romjaiban, mint a Colosseum, a Forum Romanum vagy a Pantheon.

Aki viszont azt eredeti pompájukban szeretné meglátogatni ezeket, annak ki sem kell mozdulnia a szobájából, hála egy 3D-s projektnek, amely a lehető legnagyobb történelmi hitelességgel rekonstruálta az ókori Róma fénykorát.

A Rome Reborn 4.0 néven futó élmény a történelmi helyek virtuális bejárására szolgáló Yorescape platformon vált elérhetővé, és egy légi túrára invitál az örök város felett.

Hirdetés

A berepülés során a metropolisz 43 legfontosabb helyszínét csodálhatjuk meg, miközben szakértői kommentár mesél róluk, számos ponton pedig dinamikusan válthatunk az egykori és a mai látvány között.

"A Rome Reborn 4.0 egy több mint huszonhét éves nemzetközi együttműködés csúcspontja, amely a kultúrtörténet kutatására és életre keltésére szolgáló digitális eszközök felhasználásával foglalkozik."

- mutatja be a projektet Dr. Bernard Fischer archeológus. A virtuális modell Krisztus után 320-ba kalauzolja a történelmi turistákat, amikor az ókori város a legnagyobb lakossággal és a legtöbb épülettel büszkélkedhetett. Fischer 1996 óta dolgozik Róma digitális újraépítésén, a 4.0-s kiadás pedig a 2007-es, 2008-as és 2018-as változatok továbbfejlesztett formája, minden korábbinál élethűbb grafikával és a tudomány legfrissebb felfedezéseivel.

Akit érdekel az antik kiruccanás, az számítógépen és mobilon is hozzáférhet az élménynek otthont adó YoreScape-hez. A rossz hír, hogy fizetős a szolgáltatás, jelenleg akciósan 30 dollárért lehet éves jogosultságot váltani rá, amiért cserébe viszont nemcsak Rómát, hanem számos egyéb, tudományos igényességgel rekonstruált történelmi helyszínt is bejárhatunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.