Hirdetés

Nagy szívességet tesz a Firefox azoknak, akik régi Windowst használnak



|

Fontos változásra figyelmeztet a Mozilla Alapítvány a nyílt forráskódú böngésző kapcsán.

Hirdetés

A Mozilla Firefox jószerével egyedül dacol a Google-féle Chromium motorra épülő riválisok hadával, hiszen ez az utolsó népszerű(bb) webböngésző, amely nem a monopóliumot élvező platformot, hanem egy saját fejlesztésű megoldást, a 90-es évekig visszanyúló Geckót használja.

Habár a Firefox globális piaci részesedése mindössze 2,77%, a fenti tény miatt sokan vannak, akik a körmük szakadtáig ragaszkodnak a böngészőhöz. Nekik lehet érdekes, hogy a régebbi Windowsokon egy fontos változás közeleg.

Hirdetés

A szoftvert fejlesztő Mozilla Alapítvány ugyanis nemrég bejelentette, hogy a július 4-én megjelenő Firefox 115 ESR (Extended Support Release) lesz az utolsó főverzió, ami támogatni fogja a Windows 7, 8 és 8.1 operációs rendszereket, vagyis a később érkező kiadások már nem jelennek meg a veterán platformokon. A lépés várható volt, hiszen a Microsoft már januárban megszüntette az említett Windowsok támogatását.

A jó hír viszont az, hogy a Mozilla nem engedi el teljesen az érintett felhasználók kezét: akik a kockázatok ellenére is kitartanak a Windows 7/8/8.1 mellett, azok egészen 2024 szeptemberéig számíthatnak a Firefox 115 ESR biztonsági frissítéseire. A fejlesztő ennek kapcsán emlékeztet, hogy az olyan rivális böngészők, mint a Google Chrome vagy a Microsoft Edge már nem nyújtanak biztonsági támogatást, így aki ragaszkodik a lejárt szavatosságú operációs rendszerekhez, annak bölcs döntés lehet Firefoxra váltani.

A legbölcsebb persze az, ha egy újabb Windowsra frissítünk, beleértve akár a kifutóban lévő Windows 10-et is, hiszen ezt egészen 2025 október 14-ig támogatni fogja a Microsoft.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.