Hirdetés

Nem valószínű, hogy a közeljövőben az ujjadra húzhatod a Samsung okosgyűrűjét



|

A Galaxy Ring névre keresztelt okoseszköznek a fejlesztések után egy további évet kell várnia az orvosi engedélyekre.

Hirdetés

A hordható okoseszközök az utóbbi évtizedben nagy népszerűségre tettek szert. Ennek minden bizonnyal az egyik oka azok kompaktságában kereshető, azokat szinte életünk minden percében magunknál tarthatjuk anélkül, hogy külön figyelni, vigyázni kellene rá.

Az első ilyen magunkon viselhető kütyük az okosórák voltak, de ezeket viszonylag hamar követték az okoskarkötők, amelyeknél a használat már egyértelműen kötődött bizonyos egyedi funkciókhoz. Egy ilyen eszköz képes arra, hogy folyamatosan megfigyelje életfunkcióinkat: testhőmérsékletet, pulzust, vérnyomást, valamint méri, mutatja és megjegyzi az elvégzett aktivitást, ezzel motiválva használóját. Nem véletlenül kapták a fitnesz karkötő elnevezést ezek a termékek.

Hirdetés

Ha van olyan eszköz, ami még a a karkötőnél is kisebb helyet foglal el, és egyszerűbb, könnyebb a viselése is, az kétség kívül a gyűrű. Néhány éve egy finn cég, az Oura megjelentetett már egy ilyen terméket, amit azóta több új széria és más vállalatok hasonló gyűrűi követtek, de a piacvezető cégek ez idáig még nem jöttek ki saját fejlesztéssel.

A Samsung egy ideje már ígérgeti saját okosgyűrűjének fejlesztését, ami Galaxy Ring néven fog megjelenni. Ami tudható róla, hogy versenytársaival szemben 10 napot is bírhat majd egy töltéssel, és a fentebb felsoroltakon kívül vérgáz szintet és EKG-t is tud majd mérni. Összehangolható lesz majd más okoseszközökkel vagy akár okos otthonnal is. Végignézve a funkciókat kirajzolódik egy másik lehetséges hasznosítási terület, a krónikus betegek folyamatos orvosi kontrollja.

A termékfejlesztés még legalább 7-8 hónapot fog igénybe venni, de így sem biztosított a 2024-es megjelenés, mert még csak utána következik az  orvosdiagnosztikai funkció engedélyeztetése. Ez, ha az ellenőrző szervek mindent rendben is találnak, akkor is további 10-12 hónapot fog igénybe venni, így 2025-nél hamarabb biztos nem lehet még megvásárolni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.