Hirdetés

Pereskedni fog a szeméttelepért az a brit férfi, aki véletlenül kidobott 7500 bitcoint



|

Vegyünk egy nagy levegőt: 10 éve húzódó tragikus történetről, és jelenlegi árfolyamon közel 77 milliárd forintról van szó. Érthető az elszántság.

Hirdetés

Talán hallottál már James Howellsről, aki az évszázad egyik legpechesebb embere, mivel 2013-ban a mérnök-informatikus véletlenül kidobta azt merevlemezt, amelyen még a 2009-ben jelentéktelennek tűnő 7500 bitcoin (!!!) volt. Az elmúlt 10 éve arról szólt, hogy rafinált módokon igyekezett visszaszerezni döbbenetes mértékű elvesztett vagyonát.

Azt tudja, hogy a nagy kincs valahol Newport szeméttelepén lehet, a terve pedig az volt, hogy tekintélyes jutalmat ajánl a helyi önkormányzat képviselőtestületének, hogy legálisan kutathasson ezen a területen környezet-egészségügyi és adatmentési szakértők segítségével. Még robotkutyákat is be akart vetni, hogy elriassza a tolvajokat a digitális pénzeszközök felkutatásától és ellopásától. A tanács azonban megtagadta tőle a hozzáférést a szeméttelepre, annak ellenére, hogy Howells felajánlotta, hogy fedezi a költségeket.

Hirdetés

Most a bírósághoz fordul, 2 hetet adott az önkormányzatnak, hogy meggondolják magukat az ügyben, de nem úgy tűnik, hogy sikerülne meggyőzni őket. A város álláspontja szerint 7 év szemetét feltúrva a felszabaduló metán és szén-dioxid káros lenne a környezet számára, és semmi nem garantálja, hogy sikerül megtalálni az elveszett hardvert.

Howells egyébként hatalmas álmokat dédelget arról, milyen lenne, ha visszaszerezné gigantikus (ám ebben a formájában sosem birtokolt) vagyonát, állítása szerint Newportot az Egyesült Királyság első "kriptoközpontjává" tehetné. Azt ígérte, hogy a 160 ezer lakosnak fejenként 50 fontot ad bitcoinban, és minden független üzletben kriptopontokat helyez el, ahol az emberek tanulhatnának a bitcoinról, és öngondoskodóvá válhatna az egész közösség.

"Amíg a bíróság végképp el nem utasít, addig én továbbra is próbálkozni fogok, ahogy az elmúlt 10 évben is tettem"

- mondta Howells, aki nem adja fel a harcot. A 77 milliárd forintos összeget elképzelve nem is vagyunk meglepve ezen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.