Hirdetés

Smart TV-vel otthonodban biztosított a multimédiás szórakozás



|

Ma már nem az a jó tévé, amelyik nagy vagy szép képet ad, hanem az, ami funkcióiban is sokat nyújt. Smart TV-vel sokkal boldogabb lehet az életed!

Hirdetés

Könnyen elképzelhető, hogy nappalidat olyan TV díszíti, mely minden szempontból működőképes, de valójában egy egész sor modern funkció hiányzik belőle. Amíg nem próbáltál Smart TV-t, el sem tudod képzelni, mennyi szórakozásból maradsz ki.

Hirdetés

Mi mindent tudnak a Smart TV-k?

A legtöbb régi TV általában csak kábel TV vagy digitális műsor vételére képes, netán bizonyos formátumú videofájlok lejátszására USB-s meghajtóról- de funkciók szempontjából ez minden. A Smart TV-k viszont számos egyéb alkalmazást és szolgáltatást kínálnak, s bizonyos modellek akár az intelligens otthon központjaként is szolgálhatnak. De nézzük sorjában.

Mindenek alapja az operációs rendszer

A Smart TV-ken operációs rendszer fut, amely sok esetben olyan funkciókat kínál, amelyeket a mobiltelefonodról ismersz. Könnyedén böngészhetsz az interneten, kommunikálhatsz közösségi oldlakon, és nézheted kedvenc videóportáljaidat, streaming szolgáltatásaidat.

Szinte minden nagyobb gyártó saját operációs rendszert használt Smart TV-iben: A Samsung a Tizen-t, az LG a WebOSt, a Panasonic pedig a My Home Screen-t. Csak a Philips és a Sony döntött úgy, hogy Android TV-t használ, mely a Google híres Android mobil rendszerén alapul. Alapvetően azonban az összes operációs rendszer nagyon hasonló és nem különböznek jelentősen.

Bónusz applikációk

Az Smart TV-k legnagyobb vonzerejét jelentik az internetes és a multimédiás szolgáltatások, legyen az YouTube, a Netflix vagy a HBO GO, melyek mindegyike egyetlen gombnyomással elindítható. Így könnyű félretenni a hagyományos televíziós adást, amelyet gyakran megzavarnak a bosszantó reklámok.

Az Smart TV-k gyártói alkalmazásaik letöltéséhez saját app üzletet biztosítanak, melyek kínálata aránylag szerény, függetlenül a televízió által használt operációs rendszertől. Semmiképp se számíts több ezer alkalmazásra, mint a mobiltelefonok esetében!

Böngéssz a neten és nézz online filmeket

A Smart TV-k másik meglehetősen érdekes előnye az Internet kényelmes böngészése. Ez a mellékelt távirányítóval is lehetséges, de a maximális kényelem érdekében jó ötlet befektetni egy touchpad-dal felszerelt vezeték nélküli billentyűzetbe. Így a nagy képernyő előtti kanapén kényelmesen üldögélve olvashatsz üzeneteket, kommunikálhatsz barátaiddal vagy akár vásárolhatsz.

Ha inkább filmeket vagy sorozatokat nézel, akkor a DLNA támogatás egy népszerű szolgáltatás a Smart TV-kben, mely lehetővé teszi zenék, videók és fényképek lejátszását hálózati meghajtókról, számítógépekről, tabletekről vagy telefonokról a hálózaton keresztül. Ezen felül minden televízió képes külső merevlemez vagy USB flash meghajtó kezelésére. A külső tárolóra TV tartalmat is menthetsz, de használhatod filmek lejátszására vagy fényképek megtekintésére is.

A mi tippünk: Philips Ambilight

Szeretnél egy csodálatos élményre szert tenni? Akkor neked ajánljuk az egyedülálló Ambilight technológiával rendelkező Philips TV-t.

Az Ambilight egy olyan  páratlan rendszer, amelyet csak a Philips kínál TV-iben, s amely a TV által megjelenített kép színeire reagálva a képernyő hátulján található LED panel segítségével megvilágítja a TV-készülék mögötti és körüli falat. Így a képernyő nagyobbnak fog tűnni, és a színek gyors váltakozása még drámaibbá teszi az eseményeket, az alapszínek használata pedig kellemesebbé varázsolja az éjszakai tévénézést. A könnyen átlátható menüben kényelmesen beállíthatod, hogy hogyan reagáljon az Ambilight a TV képernyőjén megjelenő színekre.

Az Ambilightnak azonban térre és szabad falra van szüksége, hogy valóban lenyűgöző legyen, tehát nem jó ötlet ilyen TV-t tárgyakkal és szekrényekkel telepakolt falrészhez helyezni. Ha azonban ezt az egy alapfeltételt betartod, teljes mértékben kényeztetheted magadat az Ambilight TV káprázatos fényhatásaival.

A cikk támogatói tartalom, nem a PC World szerkesztősége készítette.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.