Hirdetés

Több részlet is kiszivároghatott a Xiaomi hamarosan bemutatkozó csúcsmobiljáról



|

Már nem lehet messze a Xiaomi 14 Ultra leleplezése, amivel Európába is megérkeznek a gyártó zászlóshajói.

Hirdetés

A jelenleg a világ harmadik legnépszerűbb mobilgyártójának számító Xiaomi tavaly az elsők között csapott le a Qualcomm aktuális csúcsprocesszorára, a Snapdragon 8 Gen 3-ra, amely az októberben leleplezett Xiaomi 14 és 14 Pro zászlóshajókat hajtja. A minden földi jóval megpakolt készülékek sajnos azóta sem érkeztek meg az európai piacra, viszont a gyártó nemrég elindított egy visszaszámlálót, amely alapján február 25-én nagy bejelentésre számíthatunk a Xiaomi 14 szériát illetően.

A február 26. és 29. között zajló Mobile World Congresshez kapcsolódó leleplezés a pletykák szerint a Xiaomi 14 globális rajtját takarja, amelyet a Pro-kiadás ugyan nem kísér el Kínán kívülre, cserébe viszont megkapjuk a még erősebb Ultra modellt. Az utóbbiról még semmilyen formában sem beszélt a gyártó, de már több szivárgás is napvilágot látott róla.

Hirdetés

Ezek alapján a Xiaomi 14 Ultra ugyancsak a Snapdragon 8 Gen 3 chipre épül majd, egy 6,73 hüvelykes LTPO AMOLED (120 Hz, Dolby Vision, HDR 10+) kijelző társaságában. Az információkat pedig most egy új jelentés bővítette, amit a kínai Weibo közösségi oldalon szúrt ki a GSMArena, és az új csúcsragadozó memória/tárhelyopcióira vonatkozik.

Ha hihetünk a pletykának, a Xiaomi 14 Ultra alap kiadása 12 GB RAM-mal és 128 vagy 265 GB tárhellyel támad, ami mellett 16 GB memóriával és 512 GB/1 TB tárhellyel szerelt kiadások is érkeznek belőle. Ezzel pedig nincs vége, a szivárogtató állítása szerint ugyanis egy speciális verziót is piacra dob a gyártó, ami az iPhone 15 Pro és a Galaxy S24 receptjét másolva titán tokozással bír, kizárólag 16 GB/1 TB-os kivitelben.

A GSMArena ugyanakkor felhívja rá a figyelmet, hogy a tárhelyeket illető jelentés  a kínai kiadásról szól, így semmi sem garantálja, hogy a mobil globális kiadása is ezekkel a memória/tárhely opciókkal kelleti majd magát. Ami a többi lényegi specifikációt illeti, a korábbi beszámolók alapján a Xiaomi 14 Ultra négy hátlapi kamerával érkezik majd, melyek mindegyike egy 50 MP-es szenzort takar széles, ultraszéles, periszkópos telefotó és telefotó szerepkörökben, míg az előlapra egy 32 MP-es képalkotó kerül, az energiaellátásról pedig egy 5300 mAh-os, akár 90 W-tal is tölthető akkumulátor fog gondoskodni.

A mobilról a napokban a MySmartPrice jelentkezett egy csokor kiszivárgott renderrel, amelyek ide kattintva tekinthetők meg.

A fenti információk közül persze semmire sincs garancia, biztosat csak a február 25-én, magyar idő szerint délután háromkor esedékes bejelentés után mondhatunk majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.