Hirdetés

Új beállítással fokozza a biztonságot a Chrome



|

Több változtatást is bejelentett a Google a népszerű böngészőjéhez.

Hirdetés

Mozgalmasan alakulnak a dolgok mostanság a Chrome böngésző körül, hiszen a Google nemcsak a reklámblokkolók és a hirdetési sütik kapcsán készül jelentős változtatásokra, de novemberben a biztonsági kockázatot jelentő http-protokollt is eltemette a titkosított https használatának kikényszerítésével.

Most pedig egy újabb intézkedést jelentett be a keresőóriás, amely felhasználók millióinak biztonságát hivatott fokozni.

Hirdetés

Egész pontosan arról van szó, hogy a Chrome asztali kiadásában mindig futni fog a háttérben a Safety Check, vagyis a Biztonsági ellenőrzés funkció. Ez automatikusan riaszt, ha a böngészőben mentett jelszavaink felbukkannak az ismert kiszivárgott adatbázisokban, valamint a veszélyes bővítményeket is monitorozza és figyelmeztet, ha nem a program legújabb verzióját használjuk.

Az ezzel kapcsolatos értesítések jól látható helyen, a Chrome hárompontos menüjében fognak feltűnni, a Biztonsági ellenőrzés pedig mostantól arra is képes lesz, hogy megvonja azon weboldalak hozzáférési engedélyeit, amelyeket már régóta nem látogattunk meg. További fejlesztés, hogy a Safety Check azokat a honlapokat is megjelöli, amelyek sok értesítést küldenek, miközben nem lépünk gyakori interakcióba velük.

Ezzel azonban nincs vége, a Google egyéb újdonságokat is beharangozott. Az egyik a lapcsoportok (tabek) elmentésének lehetősége, így egy másik eszközön folytatva a munkamenetet egyetlen kattintással előcsalhatjuk ugyanazokat az oldalakat.

A funkció valamikor a következő hetek során fog élesedni. A harmadik újdonság pedig az, hogy a Memóriatakarékos-üzemmódban elég lesz egy adott tab fölé vinni az egeret, és a felugró fül megmutatja majd, hogy mennyi RAM-ot köt le az adott munkamenet. A memóriaspóroló üzemmód aktiválása a Beállítások > Teljesítmény menüben lehetséges.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.