Hirdetés

Van, ahol már iskolában tanít a ChatGPT



|

Az informatika bölcsőjének számító Szilícium-völgyben már munkára fogták a mesterséges intelligenciát.

Hirdetés

Az új technológiák a Szilícium-völgy mindennapjainak részei, hiszen az ott élők jelentős hányada is a IT-ben dolgozik, ennek megfelelően a fizetésük is szemmel látható. A körzet háztartásainak mediánkeresete megközelíti az évenkénti 195 ezer dollárt, amely átszámítva közel 67 millió forint, - az egyik magániskolában, ahol már tesztelik, hogyan beépíthető az oktatásba a ChatGPT, az éves tandíj 31 ezer dollár, körülbelül 10,6 millió forint.

Az OpenAI megoldására épülő Khanmigo nevezetű beszélgetős felületet azért hozták létre, hogy segítse a gyerekeket - nem ad tehát válaszokat, csak rávezeti őket arra, hogyan oldhatják meg hatékonyabban a feladatokat, közben pedig segít megérteni részobjektumokat is.

Hirdetés

Az eddigi tapasztalatok szerint a tanulók könnyebben kommunikálnak az MI-vel, mint a tanáraikkal, szerencsére azonban ők sem maradnak ki a problémamegoldásból, hiszen amolyan védőhálóként működnek, mindig emlékeztetik a gyermekeket, hogy egy emberhez hasonlóan a Khanmigo is hibázik, így nem szabad 100%-osan megbízni benne.

Az OpenAI mesterséges intelligenciájával kapcsolatban sok aggály felmerült, egyes országok teljesen letiltották az elérést, a Samsung pedig súlyos árat fizetett azért, mert megengedte az alkalmazottaknak a chatbot használatát. Éppen ezért az általános iskolában alkalmazott Khanmigo nagyon szigorú szűrőket kapott, hogy még véletlenül se káromkodjon vagy mondjon olyan dolgokat a diákoknak, amik nem odavalók lennének.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.