Hirdetés

Van, ahol máris fizetős lett az egykori Twitter



|

A botok számát hivatott csökkenteni, hogy mostantól nem lehet az X-re ingyenesen regisztrálni.

Hirdetés

Sokan emlékezhetnek rá, hogy a Twitter tavalyi felvásárlása előtt Elon Musk megpróbált visszatáncolni, méghozzá arra hivatkozva, hogy a közösségi oldal előző vezetősége nem adott korrekt tájékoztatást a platformon aktív botok, vagyis kamu felhasználók arányáról.

Az ügy perre vitele után a mágnás ugyan kénytelen volt kicsengetni a 44 milliárd dolláros vételárat, a botok elleni harcot viszont azóta sem adta fel. Az időközben X-re átnevezett mikroblog új ura nemrég egy konferencián vetette fel, hogy a szolgáltatás fizetőssé tétele hatékony eszköz lehetne ebben a háborúban, azóta pedig be is vetette a csodafegyvert.

Hirdetés

Az X hivatalos blogján megjelent közlemény alapján a fizetős X október 17-ével indult el, egyelőre tesztüzemmódban. A "Not A Bot" néven futó program Új-Zélandot és a Fülöp-szigeteket érinti, ahol jelképes 1 dollárt kell fizetni az egy évre szóló hozzáférésért, ám csak azoknak az új felhasználóknak, akik a webes felületen keresztül csatlakoznak a közösségi oldalhoz. További megkötés, hogy az új belépőknek egy telefonszámot is meg kell adniuk a személyazonosságuk igazolására.

Aki egy centet sem szán a szolgáltatásra, az csupán a tartalmak megtekintésére lesz jogosult, míg a posztoláshoz és a hozzászóláshoz mindenképpen fizetni kell. Ezt maga Elon Musk is megerősítette, aki egy saját bejegyzésben foglalta össze a helyzetet. A milliárdos itt azt is kifejtette, hogy a program nem fogja teljesen megállítani a botokat, de "ezerszer" nehezebbé teszi a platform manipulálását.

Azt nem tudni, hogy miért épp Új-Zélandra és a Fülöp-szigetekre esett a választás, de meglehet, hogy az X ezekből a régiókból érzékelte a legtöbb kamu felhasználót, ahogy az sem kizárt, hogy később további államokban kell majd a pénztárhoz fáradni. A másik nagy kérdés, hogy hosszabb távon is érvényes marad-e a webes felületre korlátozódás, mivel a program felhasználói szabályzata a hivatalos közleménynek ellentmondóan azt írja, hogy a felhasználók az iOS-es és androidos appokból is előfizethetnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.