Hirdetés

Vigyázzatok a túl jól hangzó SSD ajánlatokkal!



|

A Black Friday közeledtével elképesztően sok kamu hirdetés került fel az online piacterekre, az SSD tárhelyekkel is nagyon szeretnek trükközni.

Hirdetés

Nem új keletű dolog, hogy a jóhiszemű vásárlók hardverre félretett pénzét rosszindulatú, többnyire lenyomozhatatlan árusok, a legmocskosabb trükkökkel próbálják kicsalni. Ennek az egyik leghatékonyabb módja a háttértárak kapacitásának torzítása, amit még az eszköz megérkezése után sem könnyű észre venni, pláne akkor, ha egy laikus kezébe kerül a tároló. A black friday közeledtével most újra elszaporodtak a túl jól hangzó SSD ajánlatok az online piactereken.

Múlt héten kereste fel egy pórul járt olvasó a TechRadar csapatát, hogy megossza rossz tapasztalatát egy AliExpressről vásárolt SSD-vel kapcsolatban. Colin egy 30 TB-os eszközt rendelt a piactérről, ami rendben meg is érkezett, a gépéhez csatlakoztatva pedig fel is tűnt a közel 30 TB-nyi szabad terület.

Hirdetés

A gond csak az, hogy a tároló közel sem rendelkezett 30 TB szabad területtel, amit egy gyors teszt is megmutatott. A csalók úgy tudják módosítani ezeket az eszközöket, hogy bármilyen operációs rendszer a valótlan tárkapacitást mutatja, az eszköz pedig, amint betelt, elkezdi felülírni a korábbi információkat.

A Colinhoz befutott külső SSD valószínűleg 2 darab 64 GB-os SD-kártyából áll össze, ami nyilván az ígért kapacitás töredékét sem tudja biztosítani. Az ilyen, és ehhez hasonlóan működő eszközökkel sajnos tele vannak az online piacterek, úgyhogy pláne most, a Black Friday közeledtével tartsátok észben, ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, valószínűleg nem is az. A Samsung most augusztusban mutatott be 128 TB-os SSD-t, a Nimbus Data pedig csak ipari vásárlóknak árusít 64 TB-os SSD-t, szóval biztosak lehetünk benne, hogy ezek nem fognak feltűnni 10-15 ezer forintért sehol, még Kínában sem.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.