Hirdetés

Frissült az Xbox app, már kontrollerként is üzemelnek a telefonok



|

Hivatalosan is befutott a frissítés, amit néhány hete szúrt ki a sajtó az Xbox alkalmazásban.

Hirdetés

A The Verge még januárban szellőztette meg, hogy a hivatalos Xbox mobil app béta verziójában feltűnt egy új funkció, amellyel akár kontroller nélkül, érintőképernyős gombokkal is átvehetjük az irányítást a távolról csatlakozó Xboxunk felett, a fizikai vezérlő elhagyásával navigálva a konzol menüjében és a játékokban.

Végül pedig nem is kellett sokat várni a funkció éles rajtjára, az alkalmazás februári frissítése ugyanis elhozta azt, méghozzá néhány további fejlesztés társaságában.

Hirdetés

A Microsoft az Xbox Wire blogon adott hírt erről, melynek bejegyzéséből kiderül, hogy a távoli játékban használható virtuális gombok megegyeznek a felhős játékokat kínáló Xbox Cloud Gamingből ismert kezelőfelülettel. A képernyős kontroller személyre szabható, és több mint 100 címmel kompatibilis, köztük például a Minecraft Dungeonsszel, a Psychonauts 2-vel vagy a Sea of Tievesszel.

A redmondiak sajnos nem hozták nyilvánosságra a teljes támogatási listát, cserébe viszont azt ígérik, hogy a "legtöbb egyéb játékban" egy alap funkciókkal bíró, nem személyre szabható leosztást biztosítanak. Ez pedig nem minden, a Microsoft ugyanis további, kisebb módosításokat is tartogatott a frissítéssel.

Így aztán a felhasználók egy javítás után már maguk is kalibrálhatják a kontrollerek joystickjeit az Xbox accessories alkalmazásban, a játékok keresésekor pedig új kategóriákra is szűrhetünk, köztük a hozzáférhetőséggel, a támogatott nyelvekkel és a technológiai funkciókkal. Végezetül pedig a megkönnyíti a profilok törlését a nyilvánosan használt (pl. kórházakban rendelkezésre bocsátott) konzolokon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.