Hirdetés

Kiderült, hogy tervben van-e az Xbox Cloud Gaming alkalmazás iOS-re



|

Maga a Microsoft Gaming ügyvezetője, Phil Spencer adott választ a sokakat foglalkoztató kérdésre.

Hirdetés

Nemrégiben lepörgött az Xbox Podcast különkiadása, ahol a vezetőség, Phil Spencer, Sarah Bond és Matt Booty, mondjuk úgy, tisztázták a dolgokat az Xbox jövőbeli üzleti stratégiájával kapcsolatban, ezzel részben igazolva, részben pedig cáfolva korábbi pletykákat. Noha azért hatalmas megfejtéseket nem tartogatott a közel 23 perces beszélgetés, azért megtudtunk egyet s mást. Például azt, hogy hamarosan tényleg Xbox játékok érkeznek PlayStation 5-re és Switchre, de fény derült még arra is, hogy melyik lesz az első Blizzard játék, ami bekerül a Game Pass kínálatába.

Phil Spencert, a Microsoft Gaming ügyvezetőjét a The Verge is kifaggatta ezen apropóból, a beszélgetés során pedig több téma is előkerült. Egyebek mellett szó esett az Xbox Cloud Gaming felhőalapú szolgáltatásáról, ezt érintve pedig még az is kiderült, hogy mik a Mircosoft tervei az iOS-es változattal kapcsolatban.

Hirdetés

A témának az kölcsönöz aktualitást, hogy a digitális piacokról szóló jogszabály következtében az Apple nyitni kényszerül az EU-ban, ezzel pedig alternatív alkalmazásboltok és böngészők is érkezhetnek majd az iOS-es készülékekre. Ennek tükrében érthető, ha többen arra számítottak, hogy végre az Xbox Cloud Gaming alkalmazás is megérkezhet az almás eszközökre.

Spencer azonban világossá tette, hogy egyelőre nem tervezik kiadni a Xbox Cloud Gaming alkalmazást iOS-re, mivel problémát jelentene a monetizáció hiánya.

"Nincs lehetőségünk arra, hogy monetizáljuk az Xbox Cloud Gaming alkalmazást iOS-es eszközökön. Úgy gondolom, hogy az Apple által előterjesztett javaslat nem megy elég messzire ahhoz, hogy okot adjon a nyitásra. Sőt, azt is mondhatnánk, hogy bizonyos szempontból inkább az ellenkező irányba megy, de az biztos, hogy ez egyelőre kevés ahhoz, hogy nyitottá tegyék a versenyt a világ legnagyobb játékplatformján."

Spencer azonban elmondta, továbbra is együtt fognak működni a szabályozó hatóságokkal, illetve az Apple-lel és a Google-lel is, miközben ezután is az alternatív alkalmazásboltok mellett foglalnak állást. Meglátjuk, hogy ez a gyakorlatban ránk nézve ez mit jelent majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.