Titokzatos, új Xbox bukkant fel



|

Egy hivatalos forrás arra utalhat, hogy a redmondiak valami komoly újdonsággal készülnek az Xbox háza táján.

Az utóbbi időben ellepték az internetet a pletykák szerint még az idén befutó PlayStation 5 Próval kapcsolatos szivárgások, amelyek alapján a Sony egy kimondottan erős félidei frissítéssel fogja feldobni a konzolos kínálatát. Ezzel szemben a nagy rivális Microsoft háza táján köd honol, pusztán az Xbox-elnök Sarah Bond egy februári nyilatkozatára támaszkodhatunk, amely szerint a vállalat "izgalmas dolgokat" fog bemutatni a hardverek terén az ünnepi időszakban.

Könnyen lehet, hogy most ezek egyike bukkant fel egy hivatalos adatbázisban, arra utalva, hogy a redmondiak hamarosan egy új konzolt dobhatnak piacra.

Hirdetés

Nemrég a Xbox News for Koreans nevű X-fiók adta hírül, hogy kommunikációs eszközök jóváhagyásáért felelős dél-koreai hatóságnál március 18-án bejegyzésre került egy új Xbox Dev Kit, vagyis fejlesztőknek szánt hardver, ami 2089-es modellszámon szerepel. Abból kiindulva, hogy a 2020 őszén debütált Series X|S konzolok esetében ugyanez a hivatalos regisztráció 5 hónappal előzte meg a premiert, arra következtethetünk, hogy fél éven belül kapunk egy új Xboxot.

Itt sokaknak beugorhat egy februári szivárgás, ami azt jósolta, hogy a redmondiak már június-július környékén piacra dobnak egy új, lemezmeghajtó nélküli variánst a Series X-ből, ám ha sor is kerül erre, ez a modell biztosan a régi hardvert fogja használni, vagyis nincs szükség Dev Kit kiadására hozzá. Így tehát nagyon úgy tűnik, hogy valami izgalmasabb újdonság bukott le Koreában.

Ez lehet akár egy PlayStation 5 Pro-szerű erősebb gép, ám korábban arról is csiripeltek a madarak, hogy a Microsoft esetleg egy Steam Deckre hajazó handheld masinával állhat elő. Akárhogy is alakuljon a folytatás, az aktuális szivárgás mindenképpen egybevág Phil Spencer ígéretével, mely szerint új hardveres bejelentésekre készülnek az év végén.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.