Hirdetés

Ajándékba adunk egy szoftvert, ami megóv az adatszivárgástól



|

Rengeteg beállítást rejt a Windows Gépháza és a régebbi Vezérlőpult, de néhány hasznos finomhangolásra csak segédprogramok képesek. Az Anti-Spy a védelemre összpontosít.

Hirdetés

Telepíthetsz szinte bármilyen védelmi szoftvercsomagot, az operációs rendszer hibái még úgy is komoly gondokat tudnak okozni - sokszor egy-egy rossz beállítás elegendő az adatszivárgáshoz. Ezek áttekintésében és beállításában segít az Anti-Spy.

Teljhatalom

Sokat fejlődtek a Windows 10 biztonsági funkciói az elmúlt években, ám emellett új szolgáltatások is megjelentek, amelyek óhatatlanul is hordoznak magukban némi rizikót. A rendszer magján túl a sok gyári program, a böngésző és a különböző modulok beállításai is okozhatnak gondot.

Hirdetés

Nem feltétlenül adatvesztésre kell itt gondolni, akaratunkon kívüli adatszolgáltatásról, szabadon hagyott támadási felületekről is lehet szó. Az Anti-Spy lényegre törő felülete nem csábít látványos animációkkal és kényelmi funkciókkal, csak azt kínálja, amit neve is sugall: az elrejtett Windows-beállítások könnyű elérését.

A magyar kezelőfelületen csoportokba szedve találod a rendszerhez, a hálózathoz, a böngészőhöz és a szolgáltatásokhoz tartozó beállításokat. Mindegyikhez egy-egy sor leírás tartozik, így eldöntheted, melyikre van szükséged, és melyiket tiltod le. Sajnos a részletesebb magyarázathoz már az internetet kell segítségül hívnod, de még így is sokszor a próbálgatás lesz a legcélravezetőbb.

Hasznos, hogy a beállításokat profilba is mentheted, és bármit visszaállíthatsz, ha rendellenes működést tapasztalsz. Sajnos ugyanakkor előre létrehozott profilok nincsenek, és több opció alapos utánaolvasást igényel, mert akár ronthatsz is rendszered biztonságán (például a Windows Update letiltásával).

Ha szeretnéd ezt, valamint további remek teljes verziós programokat, biztonsági szoftvereket és értékes PC-játékot ajándékba kapni, akkor szerezd be a 2021/03-as PC World magazint!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.