Hirdetés

Egy új szabvány segíthet elkerülni a HDMI kábelek kuszaságát



|

A HDMI 2.1-es zsinórok sokkal felhasználóbarátabbak lehetnek.

Hirdetés

Azzal már foglalkoztunk korábban, hogy mi az a HDMI 2.1 és miért jó nekünk, azonban egy lényeges kérdéssel még nem eleget. Bár a PC-s játékosok nem gyakran küzdenek a HDMI-kábelek hosszával, hiszen a monitortól a gépig maximum néhány méter kell, azonban ha egyik szobából szeretnénk átvezetni a HDMI-t a másikba, vagy éppen egy nagy helyiség egyik sarkából a másikba, akkor már nehezebb a dolgunk. A helyzeten azonban lehet, hogy hamarosan könnyít egy új megoldás. 

Hirdetés

A HDMI 2.1-es szabványt ugyanis módosítják az Overclock3D jelentése szerint, amely így egy új, HDMI Cable Power névre keresztelt funkciót is tartalmazni fog. Ahogyan a neve is mutatja, ez egy új mód arra, hogy a HDMI-kábelt a meglévő csatlakozón keresztül tápláld és így biztosítsd a jel stabilitását nagyobb távolságokon is. Korábban ehhez egy olyan rövidebb zsinórt kellett használni, amelynek a jele nagyobb távolságokon romlott vagy olyat, amely független tápellátást kínált egy másik csatlakoztatott kábelről. Ennek megoldásáról a HDMI Licensing Administrator beszélt: 

"Az Ultra High Speed HDMI-kábel teljesítményigénye olyan magas, hogy a néhány méternél hosszabb kábelek esetében az Ultra High Speed HDMI-követelmények teljesítésének egyetlen módja valószínűleg a tápellátású, aktív HDMI-kábelek jelentik. A HDMI Cable Power azért került bele, hogy segítsen támogatni a HDMI 2.1a specifikáció nagyobb sebességét azáltal, hogy áramot biztosít azoknak az aktív kábeleknek, amelyeknek szükségük lehet rá a megfelelő működéshez."

Az új specifikáció némileg egyszerűbbé teszi a kábelek használatát, de mind azoknak, mind a forráseszköznek támogatnia kell a HDMI Cable Powert ahhoz, hogy sikert könyvelhessünk el. Ahogyan arról is meg kell győződnie a felhasználónak, hogy a HDMI 2.1 kábel a megfelelő irányban van-e, mivel csak az egyik irányba működik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.