Hirdetés

Itt az Adobe saját ruhája, amely viselés közben képes változtatni a mintázatát



|

Ráadásul nem csak statikus, hanem animált, a mozgásunkra reagáló motívumokat is képes megjelentetni.

Hirdetés

Az innovációk korszakát éljük, napról napra új technológiák szivárognak be az életünkbe, melyekhez a mesterséges intelligencia rohamos fejlődése is nagyban hozzájárul. Így annyira talán nem is meglepő, hogy szépen lassan a divatiparban is megjelennek új megoldások.

A minap ugyanis az Adobe bemutatott egy olyan ruhát, amely lényegében viselése közben képes megváltoztatni annak mintázatát.

Hirdetés

A Project Primrose névre keresztelt kezdeményezés keretein belül egy olyan koktélruhát alkottak meg, melyet Christine Dierk modell és egyben a projektet vezetője egy olyan "digitális ruhaként" írt le, amely "életre kelti az anyagot". A termék egyébként az Adobe múltheti MAX-konferenciájának keretein belül került bemutatásra, ahol Dierk elmondta:

"A hagyományos ruhákkal ellentétben, amelyek statikusak, a Primrose lehetővé teszi, hogy egy pillanat alatt felfrissítsem a megjelenésemet."

A minták ennek értelmében tehát nem csak statikusak, számos animált, de még a mozgásunkra reagáló változat is integrálásra került a prototípusba, amely a videón is jól látható.

 

Bár ennek a konkrét darabnak a pontos specifikációit még nem hozták nyilvánosságra, de a Project Primrose keretein belül kiadott kisebb darabok során már részletesebben kifejtésre került a mögötte álló technológia.

Ennek értelmében a ruhán található flitterek olyan fényvisszaverős modulok, amiken úgynevezett polimer diszpergált folyadékkristályokat (PDLC-ket) találhatunk, amiket a legtöbbet az intelligens világítási rendszerekben használtak korábban. Ezek lényegében olyan apró képernyők, amik a visszaverődést is generálják, ezzel kialakítva a motívumokat.

Természetesen számos kérdés merült fel a ruhával kapcsolatban, amik elsősorban annak súlyára, moshatóságára és mindennapi használatára irányultak. Mindenesetre egy igen innovatív kezdeményezés ez az Adobe részéről, amely minden bizonnyal előrelendíti majd a high-tech divattal kapcsolatos innovációkat is a jövőben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.