Hirdetés

Vulkan API-t hozott a legújabb Intel grafikus meghajtó



|

Sajnos csak a Skylake és a Kaby Lake egységeken érhető el az API.

Hirdetés

Az AMD és az NVIDIA után végre az Intel is felszállt a vonatra. A vállalat által nemrég elérhetővé tett 15.45.14.4590 verziószámú grafikus meghajtóval hivatalos Vulkan-támogatást kaptak az Intel Skylake és Kaby Lake processzorokba épített Iris és HD Graphics vezérlők. A Skylake esetében a Windows 7 / 8.1 / 10 rendszereken vált elérhetővé a fejlesztés, míg a Kaby Lake esetében Windows 10-re van szükség a Vulkan API-s programok futtatásához. Vagy legalábbis ez a hivatalos álláspont, a valóság ettől eltérhet.


Hirdetés


Az Inteltől nem szokatlan módon a régebbi termékvonalak beépített grafikus alrendszerei kimaradnak a jóból, az AMD és NVIDIA duótól eltérően a vállalat csak a legritkább esetben hajlandó egy rövid időszak után funkcionális fejlesztéseket elérhetővé tenni a korábbi termékeiben. Ez jelen esetben nem tragédia, a régebbi processzorokat használók többségét valószínűleg hidegen hagyja a Vulkan API, a felületet használni képes nagyon kevés játék pedig az új API ellenére sem lenne futtatható a IGP-jükön.


(Forrás: PC World, Intel)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.