Hirdetés

A Nissan újraálmodta az ikonikus londoni taxit



|

A Nissan NV200-asait már jó ideje használják a New York-i taxisok, de a koromfekete „londoni kiadást” csak most mutatták be.

Hirdetés

A Nissan hétfőn mutatta be NV200-as modelljének „londoni kiadását”. A gyártó kényelmes egyterűjét – persze, kanárisárgára festve – már jó ideje hajtják a New York-i taxisok, de a most bemutatott változat kicsit más: alapos ráncfelvarrást, és a brit Hackney carriage-ek hagyományainak megfelelően, koromfekete festést kapott.

Az új dizájn „azonnal felismerhetővé teszi” a klasszikus londoni taxik előtt tisztelgő autót – írta közleményében a gyártó. A fekete NV200-ast a fényezése mellett a szériamodellénél kerekebb fényszórók, valamint a teljesen átépített hűtőrács és első lökhárító is különlegessé teszi.

Hirdetés

Az autó formatervét a londoni városháza és a helyi taxisok közreműködésével alakították ki a Nissan dizájnerei. „Lehetőségünk nyílt arra, hogy kiutazzunk, és meginterjúvoljuk a sofőröket arról, milyen autót szeretnének” – nyilatkozta Darryl Scriven, a Nissan Design Europe munkatársa.

Az első benzines NV200-asok idén decemberben jelenhetnek meg London utcáin, de a cég munkatársai egy teljesen elektromos meghajtású változaton is dolgoznak: ez 2015-ben kerülhet forgalomba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.