Hirdetés

Márciusban jön a Sony SmartBand okoskarkötője



|

A különleges fitness trackert hatvan országban dobja piacra be a Sony.

Hirdetés

A Sony hétfőn, a Mobile World Congressen jelentette be, hogy márciusban dobja piacra első, a cég saját fejlesztésű Core chipjét használó okoskarkötőjét, a Sony Smart Bandet. A Core-t idén januárban, a CES 2014-en mutatta be a japán vállalat.

A Sony Smart Band jóval több egyszerű fitness trackernél. A cég egy Lifelog nevű alkalmazást is kifejlesztett a Core chipekhez: ennek köszönhető, hogy az okoskarkötő nem csak viselője fizikai aktivitását képes monitorozni, hanem a felhasználók fontosabb életeseményeit is naplózni tudja. Az app folyamatosan nyomon követi, hogy milyen helyeken jártunk, milyen zenéket hallgattunk meg, milyen játékokkal játszottunk, milyen könyveket olvastunk stb. Ezeket a „mérföldköveket” egy izgalmasan kialakított grafikus interfészen nézhetik vissza a felhasználók. A Sony „Smart Wear Experience-nek” nevezi a megoldást, amelyet várhatóan a cég több termékébe integrálnak majd.

Hirdetés

Maga a SmartBand nem sokat változott januári bemutatása óta. Az integrált USB-port ellenére teljesen vízálló és feltűnően könnyű Core-t egy többféle színben kapható szilikon karkötőbe rejtette a gyártó. A Sony fitness trackere számos különleges funkcióval rendelkezik. Képes például az alvásciklusok nyomon követésére, így mindig a legmegfelelőbb időben ébresztheti fel a tulajdonosát; de a bejövő hívásokra, SMS-ekre, Facebook- és Twitter-üzenetekre is felhívja a figyelmünket. Mivel a Core-ba nem építettek kijelzőt, mindezt rezgő jelzésekkel oldja meg az eszköz.

A SmartBand Bluetooth- vagy NFC-kapcsolaton keresztül társítható az Android operációs rendszert használó okostelefonokhoz. A Sony azt ígéri, hogy a hardver- és szoftverfejlesztéseket is elérhetővé teszi a külső fejlesztők számára. A Sony SmartBand márciustól hatvan országban lesz megvásárolható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.