Hirdetés

2 éve folyamatosan zuhannak a PC-s eladások



|

A Gartner szerint a harmadik negyedévben újabb 5,7 százalékkal zsugorodott a PC-s piac.

Hirdetés

A Gartner legújabb jelentése szerint zsinórban két éve folyamatosan csökkennek a PC-s eladások, ezzel az ágazat a történetében a legtovább tartó lejtőre került. 

Hirdetés

Az idei harmadik negyedévben éves összehasonlításban újabb 5,7 százalékkal zsugorodott a szektor. Az elemzők több lehetséges okot is említenek. 

A szakértők szerint az okostelefonok előretörése azt jelenti, hogy az emberek kevesebbet használják a PC-ket, és aki használ is PC-t rendszeresen, az már nem érzi szükségét a cserének vagy felújításnak, mert sok más dologra okostelefont vagy táblagépet használ. 

Néhány tipp szerint a piac egyszerűen felnőtt, és bár az iskolakezdési akciók általában segítenek, sok szülő inkább a régi gépét adja oda a gyereknek. 

A Gartner egyébként nem számolta a PC-khez a Chromebookokat, amelyekről elmondható, hogy növekedésben túltettek a riválisokon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.