Hirdetés

A legkisebb óriás



|

Szinte tenyérnyi HD felbontású kamerával debütál a Canon.

Hirdetés

Illetve, a Canon HV10 E megjelenésével ez már nem igaz.

A Canon bejelentette a világ legkisebb HDV1080i (High Definition Video) videokamerájának piaci megjelenését. A 2,96 megapixeles felbontású HV10 E jelű készüléket a vadonatúj 1/2,7” CMOS képérzékelővel építették és egy igencsak kompakt házban kapott helyet, így valóban tenyérbe illő lett. A HD videók magasabb képfeldolgozási követelményeinek kielégítésére a Canon DIGIC DV II képfeldolgozó processzorát alkalmazták a készülékben. Mivel a nagyobb felbontás miatt jobban kijönnének a fókuszálási hibák is, ezért az AF mechanizmust is továbbfejlesztették a cég mérnökei.



A HV10E optikája 10-szeres optikai zoommal és Super Range optikai képstabilizátorral (OIS) dicsekedhet. A modern rendszer a teljes frekvenciatartományban képes a rezgések érzékelésére, még az alacsony szegmensben is, ahol a bemozdulások csak a HD felvételeken észlelhetők. A Super Range OIS természetesen a fényképek készítésénél is megakadályozza a beremegést. A HV10 E ugyanis egyben 3,1 megapixeles digitális fényképezőgép is, számos hasznos funkcióval – többek között PictBridge kompatibilitással és beépített vakuval. A nagyfelbontású fotókat közvetlenül Mini SD-kártyára rögzíti, ahonnan azokat az USB 2.0 kapcsolaton keresztül lehet átküldeni a számítógépre. A DIGIC DV II processzor segítségével 2 megapixeles állóképek is készíthetők a videorögzítéssel egyidőben.

Maximálisan 1920×1080 felbontású videót rögzít, méretében és használhatóságában a legnépszerűbb MiniDV kamerákra hasonlít, ugyanakkor képes a panorámaszerű, szélesvásznú formátumú videofelvételek rögzítésére is MiniDV kazettákra. Az AV bemenet segítségével a felhasználó a régi, analóg videofelvételeit is digitálissá konvertálhatja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.