Hirdetés

Letölthető a januári ATI Catalyst meghajtócsomag



|

Töltse le tőlünk az ATI Radeon grafikus kártyákhoz készült eszközillesztő program legújabb verzióját!

Hirdetés

A decemberi Catalyst meghajtócsomag két változatban is elérhető volt a Radeon grafikus kártyákat használó személyek számára, a kísérletező kedvűek a "hotfix" kiadással is átvészelhették a karácsonyi ünnepeket. Mivel azonban a legutolsó csomag sokak számára problémás működést okozott, ezért a januári meghajtó megjelenését különösen várta a Radeonos közösség. Különösen azok, akik a legújabb generációs DirectX 11-es gyorsítók valamelyikét kapták meg karácsonyi ajándékként.


Nos, végre elérhetővé vált a 10.1-es eszközillesztő, mely a DirectX 10 és 10.1 kártyacsaládok mellett a Radeon HD 5900, 5800 és 5700 szériákat is támogatja. Kis érdekesség, hogy a Radeon HD 5670 egyelőre nem szerepel a kiadási jegyzékben, a gyártó weboldala azonban a típus kiválasztása után így is a 10.1-es változatot ajánlja. Ígérjük, hamarosan kipróbáljuk a meghajtót a Radeon HD 5670-es tesztpadunkon.

 

amd_radeon_hd_5770.jpg
 


A megszokott, elsősorban a Catalyst Control Centert érintő hibajavítások mellett a HD 5000-es kártyák teljesítményének növelésére is maradt idő, hivatalosan két játék alatt várható sebességnövekedés. Az egyik a jó öreg Crysis, amely alatt a HD 5700-es kártyák 3, míg az 5800-as testvérmodellek 4 százalékos gyorsulást érhetnek el. Jóval újabb cím a Left 4 Dead 2, ám ismét csak a HD 5700/5800 vezérlők tulajdonosai örülhetnek, csak ezeket a típusokat érinti a 3 százalékos teljesítmény növekedés.


Sajnos a kiadási jegyzékből az is kiderül, hogy a váratlanul felbukkanó szürke képet vagy vízszintes csíkozást nem sikerült megoldani, a hiba ráadásul az összes Windows operációs rendszernél előjöhet. Kellemetlen tényezőről van szó, hiszen sokan azonnal hardverhibára gyanakodhatnak egy teljes képernyős képhibát látva.


Természetesen letöltési oldalunkról is elérhető az új Catalyst, méghozzá rögtön négy változatban:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.