Hirdetés

Logitech Live Messenger kamerák

|

A Logitech és a Microsoft szoros együttműködés keretében indítják útnak a Windows Live Messengert - teljes képernyős, szinkronban futó video- és hanghívások

Hirdetés

A két fejlesztő cég mérnökei közösen fejlesztették ki azt a technológiát, ami a teljes képernyős, szinkronban futó video- és hanghívások alapját képezi. A Logitech ugyanezt a megoldást már 2005 áprilisa óta használja az MSN Messenger részeként elérhető Video Conversation szolgáltatáshoz. A cég azt tervezi, hogy következő QuickCam webkameráin egyetlen gombnyomásos hozzáférést biztosít majd a Windows Live Messenger bizonyos funkcióihoz.

Óriási iramban nő a videotelefonálásos beszélgetések száma, hiszen egyre könnyebb hozzájutni a szükséges hardverekhez és szoftverekhez, és az egyre növekvő internet penetráció is segít ebben. A Video Conversation szolgáltatás bevezetése óta az MSN Messenger felhasználók több, mint 500 millió videotelefon beszélgetést kezdeményeztek. A videó szolgáltatásának népszerűsége gyorsabban nő, mint a kizárólag hang alapú kommunikációé. 2006 januárjában a felhasználók összesen közel 1,1 milliárd percnyi videobeszélgetést folytattak egymással.

Az egész tervezetben a Logitech adja azt a műszaki hátteret, ami a párhuzamosan futó audió és videó sávokat állandó szinkronban tartja, valamint átjuttatja tűzfalakon és hálózati címfordítókon (NAT) is, amik a videokommunikáció blokkolásával régebben sok bosszúságot okoztak a felhasználóknak. A Logitech üzemelteti a videohívásokat kiszolgáló számítógépeket is.

A Logitech összes QuickCam webkamerája teljesen kompatibilis a Windows Live Messenger szolgáltatással, és több olyan technológiát fejlesztett ki, amely egyszerűsíti, és kényelmesebbé teheti a videotelefonálást:

Logitech RightLight technológia
Ez a megoldás számos kedvezőtlen megvilágítási helyzetben jelentősen fel tudja javítani a webkamerák által közvetített kép minőségét. Érzékelőlapkák, vezérlőprogramok és minőségi objektívek dolgoznak együtt azért, hogy még kevés fény mellett is csekély torzítású képeket, élethű bőrszíneket és árnyalatokat láthassunk.

Logitech RightSound technológia
A webkamera mikrofonját visszhangszűrő akusztikai szoftverrel kombináló RightSound megoldásnak köszönhetően videohívásainkat fejhallgató viselése nélkül is folytathatjuk. A webkamera vezérlőprogramjába épített intelligens algoritmus kiszűri az egymáshoz közel lévő hangszóró és mikrofon által gerjesztett visszhangokat.

Logitech Video Effects szoftver
Ezt már több ízben is bemutattuk a PC World magazinban, és a PC Studioban is. Ezzel a beszélgetők saját arcképüket teljes egészében egy háromdimenziós rajzfilmfigurára cserélhetik, ami követi arcjátékukat. A program arra is alkalmas, hogy virtuális kiegészítőkkel (például szemüveggel vagy koronával) díszítsük fel saját képmásunkat.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.