Hirdetés

A Wikipédia alapítóját vette fel a brit kormány



|

A Wikipédia társalapítója, Jimmy Wales ingyen dolgozik majd a brit kormánynak, munkája az lesz, hogy a politikai döntéseket érthetővé tegye az emberek számára.

Hirdetés

A 45 éves Wales még 2001-ben segédkezett a Wikipedia születésénél, a projekt sikere pedig az utóbbi évek során komoly hírnevet szerzett neki. A legfrissebb hírek szerint - amelyet már több hivatalos forrás is megerősített (többek közt Tim Kelsey, a brit kormány illetékes tagja, aki a kormányzati munkák átláthatóságáért, megfelelő kommunikációjáért felel) - Jimmy Wales mostantól fizetés nélküli szaktanácsadó lesz a Cameron kabinetben.



Várhatóan Wales feladata az lesz, hogy a brit kormány munkáját átláthatóbbá tegye az interneten, könnyebbé téve a felhasználók számára a politikai tevékenységek megértését, közelebb hozva az utca emberét a kormányzati folyamatokhoz. Erről nincs bővebb információ, csak annyit tudni, hogy Wales nemrég költözött floridai otthonából Londonba, és hamarosan munkába áll.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.